AWS om nyt kunstig intelligens-tilbud: Iværksættere skal have adgang til samme våben-arsenal, som verdens største virksomheder

Interview: AWS vil gøre det meget lettere for små virksomheder og iværksættere at udvikle kunstig intelligens-løsninger, fortæller Julien Simon fra Amazon Web Services til Computerworld.

Amazon Web Services (AWS) har gennem det sidste årti været bannerfører for en sand cloud-revolution, der betyder, at du i dag ikke behøver anden hardware end en laptop og et skrivebord, hvis du ønsker at starte en virksomhed.

Da Amazon for snart 11 år siden lancerede AWS, var det med en ambition om, at en ung programmør på sit kollegieværelse skulle have adgang til samme type avanceret infrastruktur som Amazon selv.

Det er en mulighed som fremadstormende virksomheder som eksempelvis Spotify, Netflix og den store spilproducent Supercell har benyttet sig af.

Adgang til den type stabil, skalerbar infrastruktur som AWS tilbyder har udjævnet nogle af forskellene mellem de store enterprise-virksomheder og de små startups.

Og for få uger siden var Julien Simon, der er såkaldt teknologi evangelist hos AWS i København, hvor Computerworld mødte ham.

Læs også: Prøvekørt: Amazon klar med Skype For Business-konkurrent - er der overhovedet noget nyt under solen?

Tre nye løsninger
Her præsenterede han tre nye kunstig intelligens-løsninger, som AWS før jul havde introduceret på virksomhedens årlige Re:Invent-konference i Las Vegas.

Der er tale om billedgenkendelses-løsningen Rekognition samt tale- og stemmegenkendelses tjenesterne Polly og Lex.

"AWS har altid været meget populær blandt iværksætter-virksomheder, fordi de har stramme budgetter og brug for at bygge deres produkter hurtigt. Samtidig har de behov for at kunne skalere ekstremt hurtigt, hvis deres produkt viser sig at blive en succes," fortæller Julien Simon.

Han forklarer, at det er målet at overføre den skalerbarhed, der kendes fra AWS' cloudtjeneste til kunstig intelligens-området.

Iværksættere får udvidet våben-arsenalet
Et værktøj som Rekognition vil ifølge Julien Simon gøre det ekstremt let for iværksættere at integrere billedgenkendelses-funktioner i deres apps uden, at de selv behøver at udvikle løsningen fra bunden.

"Det er essensen af, hvad AWS laver. De fleste af vores services handler om at give små virksomheder muligheden for at kæmpe med det samme teknologiske våben-arsenal, som verdens største virksomheder har til rådighed," siger han og tilføjer:

"Det handler om, at du kan gøre din app klogere og lettere at bruge uden, at din egen virksomhed skal hyre deep-learning-eksperter og bruge mange måneder på at opbygge deep learning stacks," siger Julien Simon.

Læs også: Amazons vilde opfindelse: En lastbil der kan transportere 100 petabyte data

Stemmestyring og kunstig intelligens er fremtiden
En af de muligheder som AWS tilbyder er muligheden for stemmestyring, og ifølge Julien Simon vil stemmestyring kombineret med kunstig intelligens blive en af de væsentlige brugerflader i fremtiden.

Det har vi set med Amazons intelligente højtaler Amazon Echo og den stemmestyrede assistent, Alexa.

"I mange situationer er stemme-styring allerede i dag den mest simple form for betjening. Vi ser det i hjemmet, hvor du med en stemmekommando kan tænde lyset, men også i forhold til mobile apps, hvor jeg det ofte er meget ubekvemt at skrive på en touchskærm," siger han.

Læs også: Amazons cloud-sikkerhedsdirektør: Sådan beskytter vi dine data i skyen

Mangel på eksperter står i vejen
En af de største barrierer for denne udviklking er ifølge Julien Simon manglen på dygtige eksperter i såkaldt deep learning, som de største virksomheder - her i blandt AWS - i øjeblikket støvsuger universiteterne for.

"I de seneste år har alle virksomheder jagtet big data- og machine learning-eksperter, og i de kommende år vil deep learning-eksperter være i meget høj kurs. Det bliver uden tvivl et problem for virksomheder, der ønsker at rekruttere dem, fordi der er ganske enkelt ikke nok af dem derude," siger Julien Simon.

Derfor kommer Julien Simon med et ikke særligt overraskende råd til iværksættere, der ønsker at prøve kræfter med kunstig intelligens-løsning.

"Mit bedste råd vil derfor være: Lad være med at bygge denne type services selv. Prøv i stedet for vores AI-services, som er bygget af nogle af de dygtigste folk i branchen," siger han.

Læs også:
Amazon-boss om nordisk ekspansion: "Jeg bruger en del tid i København og rundt i Danmark"

Opsang til dansk hosting-branche: Vi kan jo sagtens konkurrere med Amazon
Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.