Artikel top billede

Forsvaret headhunter computerspillere til at kontrollere det danske luftrum

Forsvaret har en forkærlighed for computerspillere, når der skal findes nye aspiranter til flyvelederuddannelsen, og det er der en helt særlig grund til.

Flyvelederuddannelsen er en af Danmarks sværeste uddannelser at blive optaget på på grund af det store ansvar at håndtere fly i luften.

Men særligt computerespillere, der spiller konkurrenceprægede computerspil, har vist sig at være helt perfekte til jobbet som flyveleder.

Computerspillene styrker de unges evner til at kunne håndtere flere situationer på samme tid, alt imens de har en stor strategisk sans og tænker flere træk forud hele tiden: Perfekte evner til at afholde fly i luften fra at flyve ind i hinanden fra landingsbanens kontroltårn.

Derfor har Forsvarsministeriets Personalestyrelse - der helt tilfældigt forkortes FPS (et akronym for First Person Shooter) - haft stor succes med at hverve computerspillere til uddannelsen.

"Kun cirka 5-10 procent af den danske befolkning har evnerne til at være flyveleder. Når vi afprøver ansøgerne til uddannelsen, fokuserer vi blandt andet på rumlig intelligens, strategisk sans, hurtig reaktionsevne og evnen til at holde et roligt overblik selv under stærkt pres - og det er blandt andet evner, som er altafgørende i konkurrenceprægede computerspil," lyder det fra psykolog Jimmi Andreasen fra selektionssektionen hos FPS i en pressemeddelse.

Læs også: Esport buldrer frem - men er det overhovedet sport?

Fordoblet antallet af ansøgere

Siden slutningen af 2016 har Forsvarsministeriets Personalestyrelse målrettet sin markedsrøring mod unge gamere blandt andet via populære danske 'YouTubere', og det har fået antallet af ansøgere til at stige drastisk.

I 2016 var der 69 ansøgere til uddannelsen, imens der i 2017 allerede er over 151 ansøgere.

Computerspil har længe været stigmatiseret for at skade mere, end det gavner unge, men det kan altså være med til at forbedre mulighederne for at komme ind på flyvelederuddannelsen.

I USA har det amerikanske flyvevåben også benyttes computerespillere til at styre sine droner i kampen mod terror.

Ligeledes begynder eSport - computerspil på konkurrenceniveau - at blive mere accepteret, og store kulturorganisationer som Nordisk Film og FC København har sammen sit eget Counter Strike-hold, der efter ganske kort tid har vundet eller endt i toppen i flere internationale konkurrencer.

Læs også: F.C. København og Nordisk Film retter sigtekortet mod e-sporten: Satser benhårdt på Counter Strike-hold til Parken




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere





Flere artikler om Job & Karriere

Vi har fundet 10 stillinger som du kan søge lige nu

Når du har muligheden for at lande et it-job hos Novo Nordisk, eller i ni andre spændende virksomheder.

Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge lige nu
Bliv Mr Robot hos Visma - eller søg et af de ni andre ledige it-job, som vi har fundet til dig
Find dit nye drømmejob i påsken: Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu
Er din karriere kørt fast? Vi har fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu