Windows XP: Lidt smartere - meget kønnere

PC World Online har set nærmere på Windows XP Home Edition i den anden betaversion. En ny brugergrænseflade dominerer indtrykket af Windows XP, mens bedre understøttelse af flere brugere og en anderledes startmenu er nogle af de nye smarte funktioner.

Windows XP bliver udgivet i to versioner, "Home Edition" til private brugere og "Professional" til virksomheder og lignende. PC World Online har i første omgang kigget på versionen til private brugere. Windows XP har ligesom Office XP fået en ny brugergrænseflade, der skal gøre det lettere for brugerne at navigere rundt i systemet. Blandt andet har startmenuen ændret udseende, så de fem mest brugte programmer står til venstre i menuen. Resten af programmerne såsom Excel findes ved at pege på "More Programs".


Ny brugergrænseflade og ny startmenu. De fem mest brugte programmer står til venstre i menuen.

Windows XP blev installeret på en AMD Athlon 900 MHz med 128 megabyte RAM, og installationen tog omkring 30 minutter inklusiv oprettelse af tre brugere. I Windows XP er det nemlig blevet muligt at oprette op til seks forskellige brugere, der har hver sin opsætning med hensyn til baggrundsbillede, favoritprogrammer, internetindstillinger med videre.


Det er let at skifte mellem flere brugere ved hjælp af dette logon-vindue.

Hver brugerkonto kan selvfølgelig password-beskyttes, og man kan hurtigt skifte mellem de forskellige brugere. Dette er en oplagt mulighed for en større familie, hvor både forældre og børn skal bruge computeren. Hvis man skifter bruger, forsætter den tidligere brugers programmer med at køre i baggrunden. Dette synes Microsoft selv er en smart ting, men det kræver store ressourcer, når en af brugerne har eksempelvis 12 programmer kørende. Brugeren kan selvfølgelig bare lukke programmerne ned, når sessionen afsluttes, men ideen skulle jo være at gøre styresystemet nemmere for brugere uden de store kundskaber.

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 3
  2. 1
  3. 2
  4. 3

Næste side: Installation

  1. Flere brugere
  2. Installation
  3. Aktivering
Næste side
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Undersøgelse af kritiske anlæg
I 2015 afsluttede Coromatic Group en undersøgelse af kritiske anlæg, der dækkede årene 2000-2013. Undersøgelsen omfattede det nordiske hospitalsmarked og dets afhængighed af to virksomhedskritiske funktioner, strømforsyning og kommunikationsteknologi, under hensyntagen til den øgede mængde af data, der behandles i forskellige systemer.