Artikel top billede

Tidligere Mærsk-folk vil revolutionere shipping-branchen med blockchain: Skal rejse 150 millioner via ny kryptovaluta

To tidligere Mærsk-folk vil rejse 150 millioner via en såkaldt ICO. De mange millioner skal bruges til at finansiere ekspansionen af en ny blockchain-platform for containere.

To tidligere Mærsk-folk har stiftet selskabet Blockshipping, der via en ny blockchain-platform vil forsøge at vende op og ned på container-industrien.

Det skriver Børsen.

"Vi indfører deleøkonomi for containere ved hjælp af blockchains. Det kan spare industrien for 5,7 milliarder dollar om året, men kan kun realiseres, hvis rederierne arbejder sammen om at dele containere med hinanden. Den tillid er lagt ind i blockchain-teknologien, så de ikke behøver at have tillid til hinanden," siger Peter Ludvigsen, en af selskabets stiftere, til Børsen.

Det er planen at Blockshipping skal rejse i alt 150 millioner kroner gennem en såkaldt Initial Coin Offering (ICO), hvor virksomheden udsteder sin egen cryptovaluta, Container Crypto Coin.

Tidligere på året lancerede Mærsk selv sin blockchain-strategi i samarbejde med IBM. Men Peter Ludvigsen understreger overfor Børsen, at han ikke ser Blockshipping som en konkurrent, fordi Mærsk og IBM's løsning ifølge ham har fokus på godset, mens Blockshipping har fokus på containerne.

De to stiftere af Blockshipping, Peter Ludvigsen og Christian Gyntelberg, har ifølge Børsen til sammen mere end 20 års erfaring fra Maersk Line.

Læs også: Mærsk og IBM etablerer nyt blockchain-firma i fællesskab: Nu skal verdenshandelen digitaliseres




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere