Artikel top billede

Socialdemokratiet vil indføre ny skat på tech-giganter, der tjener milliarder på dine data

Google, Facebook og andres tore it-virksomheder skal rammes af en ny skat på digital omsætning, mener Socialdemokratiet.

Store tech-virksomheder som Google og Facebook skal betale mere i skat.

Det mener Socialdemokratiet, som derfor vil indføre en ny skat på såkaldt digital omsætning.

Det skriver TV2.

”De store techgiganter skal bidrage lige så meget til samfundet og fællesskabet, som andre virksomheder skal. Og lige nu omsætter de store mastodonter for rigtig mange penge, men de betaler mindre i skat end helt almindelige danske virksomheder,” siger partiets formand, Mette Frederiksen, til TV2.

Skal rammer virksomheder milliard-omsætning

Ifølge Socialdemokratiets forslag skal virksomheder med en omsætning på over 750 millioner euro udover den nuværende selskabskat også beskattes af deres digitale omsætning.

Blandt EU-landene diskuteres der i øjeblikket et lignende tiltag.

Ifølge den britiske avis The Guardian indebærer det seneste udspil fra EU en skat på 3 procent på store internet-virksomheder, der skaber deres omsætning på brugerdata eller digitale annoncer.

Ifølge The Guardian kræver den nye skat dog opbakning fra alle 28 medlemslande i EU, og indtil videre har den danske regering samt Sverige og Irland være kritiske over for forslaget.

Den danske finansminister Kristian Jensen har blandt oplyst, at han frygter at sådan en skat primært vil ramme amerikanske virksomheder, og dermed bidrage til at eskalere den handelskrig, der har ulmet mellem EU og USA siden den amerikanske præsident Donald Trump kom til magten.

"Vi skal sikre en fair beskatning af de store globale selskaber, også store tech-selskaber, hvoraf mange har base i USA. Men hvis vi laver en skat, der er så anderledes end al anden skat, giver vi amerikanerne lejlighed til at gøre det samme mod vores medicinalindustri," sagde Kristian Jensen til Børsen i sidste uge.

Læs også: Kristian Jensen frygter amerikansk hævn, hvis EU ændrer beskatning af tech-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere