Artikel top billede

Socialdemokratiet vil indføre ny skat på tech-giganter, der tjener milliarder på dine data

Google, Facebook og andres tore it-virksomheder skal rammes af en ny skat på digital omsætning, mener Socialdemokratiet.

Store tech-virksomheder som Google og Facebook skal betale mere i skat.

Det mener Socialdemokratiet, som derfor vil indføre en ny skat på såkaldt digital omsætning.

Det skriver TV2.

”De store techgiganter skal bidrage lige så meget til samfundet og fællesskabet, som andre virksomheder skal. Og lige nu omsætter de store mastodonter for rigtig mange penge, men de betaler mindre i skat end helt almindelige danske virksomheder,” siger partiets formand, Mette Frederiksen, til TV2.

Skal rammer virksomheder milliard-omsætning

Ifølge Socialdemokratiets forslag skal virksomheder med en omsætning på over 750 millioner euro udover den nuværende selskabskat også beskattes af deres digitale omsætning.

Blandt EU-landene diskuteres der i øjeblikket et lignende tiltag.

Ifølge den britiske avis The Guardian indebærer det seneste udspil fra EU en skat på 3 procent på store internet-virksomheder, der skaber deres omsætning på brugerdata eller digitale annoncer.

Ifølge The Guardian kræver den nye skat dog opbakning fra alle 28 medlemslande i EU, og indtil videre har den danske regering samt Sverige og Irland være kritiske over for forslaget.

Den danske finansminister Kristian Jensen har blandt oplyst, at han frygter at sådan en skat primært vil ramme amerikanske virksomheder, og dermed bidrage til at eskalere den handelskrig, der har ulmet mellem EU og USA siden den amerikanske præsident Donald Trump kom til magten.

"Vi skal sikre en fair beskatning af de store globale selskaber, også store tech-selskaber, hvoraf mange har base i USA. Men hvis vi laver en skat, der er så anderledes end al anden skat, giver vi amerikanerne lejlighed til at gøre det samme mod vores medicinalindustri," sagde Kristian Jensen til Børsen i sidste uge.

Læs også: Kristian Jensen frygter amerikansk hævn, hvis EU ændrer beskatning af tech-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere