Artikel top billede

Nørgaard: Historien om Forældreintra og stress er noget urimeligt makværk. Og kritikken er ramt helt ved siden af

Klumme: Der er mange forældre, der har så rigeligt overskud til at kommentere på alt og gøre meget ud af intet. Vi lever i gode tider uden reelle problemer, og det fremgår tydeligt af Forældreintra.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Det hele startede med, at den gamle Redacteur og jeg blev enige om, at jeg skulle skrive noget vittigt og underholdende om forslaget om at afskaffe Forældreintra og gå tilbage til kontaktbogen.

Dette skrives onsdag d. 23. januar, og Politiken havde en slags artikel, måske snarere en hipster-notits, om emnet igår, dvs. d. 22. januar.

Den kan I læse her.

I sig selv desværre bare endnu en typisk "piece" (som det hedder nu om dage hvor en journalist helst skal producere fem pieces per dag - og det udtales på engelsk), hvor man reelt ikke får noget som helst at vide, men bliver præsenteret for nogle hastigt indsamlede holdninger fra tilfældige mennesker, der kan få adrenalin-produktionen op i feltet efter det røde.

Af én eller anden grund har jeg så her til morgen brugt lidt tid på at rode rundt på nettet, og jeg kan konstatere, at:

- Det Nationale Stresspanel ser ud til at bestå af nogle virkeligt gode folk.

Check dem ud

og ja, når f.eks. HjerneMadsen også er med, så er jeg faktisk lidt imponeret. Han er klog og en no-bullshitter.

- De har prøvet at inddrage borgerne aktivt fra starten. Læs mere om det her

- De har komponeret 12 forslag, hvoraf det ene var noget med Forældreintra. Men jeg kan rent faktisk ikke finde denne information på Det Store Net - hvor er de andre 11 forslag?

Journalisterne (der skulle to til at skrive ovennævnte følelsesnotits) nævner ikke deres kilde, så man kan checke den. De nævner intet om de andre 11 forslag. De nævner kun noget med Forældreintra og Aula. Er det fordi de frigør et forslag ad gangen, eller hvad?

Helt ærligt, venner: Kan vi være det her bekendt i Verdens Klogeste Land med Verdens Klogeste Befolkning? Vi, der er nummer 1 i digitalisering og nummer 34 i sikkerhed? Vi, der har opfundet de allerbedste dybe tallerkner?

Nogle journalister på én avis skriver noget hastigt og fordomsfyldt, som de håber kan ophidse pøblen og dermed give nogle kliks, hvorefter denne seneste, danske vandrehistorie drøner rundt i hele Kongeriget på lidt under en time og for evigt stempler nogle mennesker, der har forsøgt at gøre en forskel. Ligesom vandrehistorien om de krumme agurker i EU eller den med, at jeg skriver provokerende.

Ingen gider påpege, at der er tale om 12 forslag, endsige finde dem og tale om dem.

Jeg vil tillade mig at kalde det her for en Fake News-sag fra en møgpresse. Jeg er helt med på, at nu om dage er alt relativt og at det også er synd for både de hårdt pressede journalister og deres katte - men kunne man ikke forestille sig, at de få sekunder det tager at skrive en kilde ind, evt. linke til en hjemmeside om panelet, var det der medførte om "artiklen" blev publiceret eller ej?

Dette makværk ville have givet dumpekarakter i folkeskolen.

Forældreintra er lærernes værk

Så jeg ved stadig ikke, hvad de stakkels mennesker i Panelet ellers har foreslået. Men jeg vil gerne knytte et par kommentarer til Forældreintra:

  1. Det er lavet med input fra lærerne. Design by committee. Enough said. Derfor er det også helt naturligt og acceptabelt for Danmark i dag, og pressen!, at lærernes formand, Lars Bondo den Mægtige, straks går ud og sviner Forældreintra til.
Det kaldes vist for en Dansk Folkeparti-manøvre: Støt noget om formiddagen, svin det til om eftermiddagen.

Jobcenteret i Roskilde (det hed noget andet dengang) gjorde faktisk det samme med Amanda i slut-90'erne: Skrev under om formiddagen på en erklæring om, at de var glade for systemet efter at have testet det grundigt, hvorefter chefen gik på TV2 om eftermiddagen og svinede det til.

Årsagen til denne fantastiske adfærd var i øvrigt, at systemet klart viste, at de intet havde at lave - nada - pga manglende kundetilgang (aka lav arbejdsløshed), så regeringen meget fornuftigt havde foreslået at reducere antal ansatte. Der var en lav aktivitet mellem 10 og 14 men intet uden for dette interval - alligevel påstod de, at systemet performede dårligt .

  1. Mine hemmelige kilder (A, B og C) siger samstemmende dette: Der er mange forældre, der har så rigeligt overskud til at kommentere på alt og gøre meget ud af intet. Vi lever i gode tider uden reelle problemer, og det fremgår tydeligt af Forældreintra. C mente ligefrem, at systemet i sig selv er udmærket, men at folks anvendelse af det skriger til Cloud'en.
  1. To gutter i 8. klasse i Midtjylland lavede for snart mange år siden en simpel app til deres mødre, så de nemmere kunne bruge Forældreintra. Den blev forbudt.
  1. Aula overtræder dansk lovgivning og lægger data ud i en sky i Holland eller et endnu værre sted. Og ingen gør noget ved det. Forældreintra er ren.
  1. Min ven T har en søn, der går i skole 100 km fra T's bopæl. Han er ikke meget for idéen om en fysisk kontaktbog. Jeg har foreslået, at han skriver beskeden i kontaktbogen, tager et billede af siden og mailer den til skolen. Det vil han ikke.
  1. Joachim B. Olsen, som jeg kender personligt og beundrer, har aldrig brugt Forældreintra.
  1. Det har jeg heller ikke.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.