Artikel top billede

Apple indgår aftale om at tilbagebetale 3,7 milliarder skattekroner til Frankrig

Apple er nået til enighed med de franske myndigheder om at tilbagebetale et stort beløb i skat. Franske medier mener, at det kan svare til 500 millioner euro eller 3,7 milliarder kroner.

Alle vil have fat i Apple's mange milliarder af dollar. Også skattemyndighederne. Nu er det så lykkedes den franske af slagsen at nå frem til en aftale med Apple om tilbagebetaling af skat til den franske stat.

Det skriver Reuters.

Det forlyder i en række franske medier, at beløbet er i omegnen af 500 millioner euro, hvilket svarer til hele 3,7 milliarder kroner.

Apples franske kontor har bekræftet, at man har indgået en aftale, men vil ikke sætte præcise tal på, hvor mange nuller, der er på det girokort, som selskabet skal i gang med at betale.

"De franske skattemyndigheder har for nyligt gennemgået regnskaberne for flere år. Detaljerne herfra vil blive offentliggjort i vores offentlige regnskaber," lyder det fra det franske Apple-kontor.

Franskmændene er med helt fremme, når det kommer til at stille krav til de store tech-virksomheder, der længe er blevet beskyldt for at snyde på skattevægten og i øvrigt ikke følge reglerne.

Seneste har det franske datatilsyn således også stukket Google en bøde på samme niveau for ikke at overholde GDPR-reglerne.

Det kan du læse mere om her: Fransk datatilsyn stanger heftig GDPR-bøde på 370 millioner kroner ud til Google

En del af en større kabale

Apple har som et af verdens største tech-selskaber længe været ved at komme i kløerne på særligt de europæiske skattemyndigheder.

Det har således tidligere været på tale at indføre en fælles europæisk skat, der skulle ramme it-giganter som netop Apple og Google.

Her strittede blandt andet Danmark i mod, hvilket var med til, at det ikke blev til noget. Det har ført til, at en række lande nu er gået deres egen vej for at få bugt med de store selskaber, der beviseligt har placeret enorme beløb i skattely, mens de betaler forsvindende lidt til de europæiske skattekasser.

Herhjemme fremgår det, at Apple i 2017 betalte 19,7 millioner kroner i skat. Apples danske forretning hører under den svenske division og opgiver en dansk indkomst på blot 89,7 millioner kroner.

Læs mere her: Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Se hele listen over skattebetalingerne her

Blandt de lande, der er gået solo er netop Frankrig, der nu altså har landet en aftale med Apple. Frankrig indførte således sin digitale skat ved årsskiftet. Franskmændende har, ifølge mediet Politico, lagt sig tæt op ad den foreslåede EU-skat, og på trods af tidligere skepsis på området er den danske finansminister Kristian Jensen (V) nu også begyndt at åbne for muligheden for at finde en fælles europæisk aftale.

Læs mere her: Kristian Jensen klar til at diskutere "klog" digital EU-skat

Det kan dog komme lige sent, da det nu forventes, at lande som Spanien og Italien ventes at følge Frankrigs eksempel.

Dermed vakler den europæiske fælles løsning oså gevaldigt til stor irritation for EU-Kommisionen, der gerne så en fælles løsning på spørgsmålet.

Fem europæiske lande er på vej med sær-skat på it-giganter: Få overblikket over landenes planer her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere