Artikel top billede

Ny undersøgelse: Trusselsniveauet afgør ikke it-sikkerhedsbudgettet - så meget koster et cyberangreb på bundlinjen

Det er ikke bare dyrt at bruge penge på cybersikkerhed, det er i den grad dyrt at lade være. Her er prisen for en virksomhed efter et hackerangreb.

Sidste år kostede det hver tredje virksomhed mindst en million dollar at blive ramt af et cyberangreb. Det svarer til omkring 6,5 millioner kroner.

Det viser en undersøgelse fra hardware-virksomheden Cisco.

Alligevel bliver virksomhedernes it-budget ikke justeret efter de aktuelle trusler, lyder det fra Cisco.

“Det er ekstremt få virksomheder, der kan afsætte uanede ressourcer til indkøb af flere it-sikkerhedsløsninger. Men der er fortsat muligheder for at beskytte sig,” siger Jan Minche, security lead i Cisco Danmark, i en meddelelse til undersøgelsen.

Læs også: Danske virksomheder bruger flere penge på it-sikkerhed end nogensinde før: Så massiv har effekten været

Ifølge undersøgelsen svarer 46 procent, at budgettet til it-sikkerhed afhænger af, hvor mange penge der blev brugt sidste år.

46 procent svarer, at de lægger budgettet efter, hvor mange penge de brugte sidste år, og altså ikke efter, hvad den aktuelle risiko er.
“Mange virksomheder kan med fordel udarbejde konkrete strategier, der sikrer, at risikovurderinger bliver en integreret del af det daglige arbejde, når man for eksempel vælger nye underleverandører eller investerer i et nyt it-system.”

Læs også: Danske virksomheder overvurderer deres egen it-sikkerhed: Så mange penge bør din virksomhed bruge på it-sikkerhed

Mere end 10.000 sikkerhedsadvarsler dagligt

35 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at man let kan vurdere omfanget af et cyberangreb, mens 65 procent svarer, at de ikke let kan identificere angreb.

“De virksomheder med den laveste omkostning ved cyberangreb, er de 59 pct. af virksomheder, der har en meget stor grad eller ekstrem grad af integration mellem deres sikkerhedsløsninger og IT-netværk. For dem kostede deres største angreb sidste år under 100.000 dollar (650.000 kroner, red.),” lyder det fra Jan Minche.

Læs også: Tradeshift bliver alligevel i Danmark efter ændringer af ny overvågningslov: “Tvangselementet eksisterer stadigvæk, men det er fint nok i forhold til rigets sikkerhed”

Der er ellers rigelig grund til at hæve budgetterne hos virksomhederne.

Cisco konkluderer nemlig, at 40 procent af de adspurgte virksomheder får mere end 10.000 sikkerhedsadvarsler hver eneste dag.

Det er dog ifølge selskabet kun knap hver anden, som virksomheden rent faktisk tager stilling til eller reagerer på.

Læs også:

Undersøgelse: Hver femte danske virksomhed har ansat en CISO i det seneste år

Danmark ligger i toppen over lande med den bedste it-sikkerhed: Se hele listen her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere