Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Sikkerhedsfirma slår alarm: Har fundet alvorlig sikkerhedsbrist i SQLite - kan ramme alle nyere iOS-enheder

En alvorlig sikkerhedsbrist i SQLite kan ramme alle iPhones og iPads, der kører med styresystemer fra iOS 8 og frem.

En alvorlig sikkerhedsbrist i database-værktøjet SQLite gør det muligt at hacke alle iPhones og iPads, der kører med iOS-styresystemet fra version 8 og frem - det vil sige alle enheder, som har mindre end otte år på bagen.

Sådan lyder det fra det amerikanske it-sikkerhedsfirma Check Point, skriver Apple Insider.

SQLite er en af de helt store database-formater i verden og findes i versioner til samtlige styresystemer til både pc og mobiltelefoner- herunder Windows 10, macOS, iOS, Chrome, Safari, Firefox og Android.

SQLite anvendes blandt andet til søgninger blandt kontakterne i ikke mindst iPhone og iPad.

Check Point demonstrerede fornylig på den store sikkerhedskonference Def Con, hvor nemt det er at hacke Apples iOS Contact-app via sårbarheden.

Ifølge Apple Insider har Check Point udarbejdet en stor rapport, der demonstrerer, hvordan det er muligt via sårbarheden eksempelvis at ændre en del af Apples Contacts-app og via denne vej få adgang til telefonerne.

“Kort og godt kan vi overtage kontrollen over alle, der søger via en SQLite-kontrolleret database,” lyder det fra Check Point.

Sårbarheden er fire år gammel, men er aldrig blevet lukket.

“Sårbarheden er blevet vurderet som ligegyldigt, fordi man har ment, at den alene kan blive aktiveret via en ukendt applikations adgang til databasen, og i et lukket system som iOS er der ingen ukendt applikationer,” skriver Apple Insider.

“Men Check Points udviklere har altså været i stand til at skabe en godkendt app, sende koden og aktivere buggen,” hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere