Artikel top billede

Sikkerhedsfirma slår alarm: Har fundet alvorlig sikkerhedsbrist i SQLite - kan ramme alle nyere iOS-enheder

En alvorlig sikkerhedsbrist i SQLite kan ramme alle iPhones og iPads, der kører med styresystemer fra iOS 8 og frem.

En alvorlig sikkerhedsbrist i database-værktøjet SQLite gør det muligt at hacke alle iPhones og iPads, der kører med iOS-styresystemet fra version 8 og frem - det vil sige alle enheder, som har mindre end otte år på bagen.

Sådan lyder det fra det amerikanske it-sikkerhedsfirma Check Point, skriver Apple Insider.

SQLite er en af de helt store database-formater i verden og findes i versioner til samtlige styresystemer til både pc og mobiltelefoner- herunder Windows 10, macOS, iOS, Chrome, Safari, Firefox og Android.

SQLite anvendes blandt andet til søgninger blandt kontakterne i ikke mindst iPhone og iPad.

Check Point demonstrerede fornylig på den store sikkerhedskonference Def Con, hvor nemt det er at hacke Apples iOS Contact-app via sårbarheden.

Ifølge Apple Insider har Check Point udarbejdet en stor rapport, der demonstrerer, hvordan det er muligt via sårbarheden eksempelvis at ændre en del af Apples Contacts-app og via denne vej få adgang til telefonerne.

“Kort og godt kan vi overtage kontrollen over alle, der søger via en SQLite-kontrolleret database,” lyder det fra Check Point.

Sårbarheden er fire år gammel, men er aldrig blevet lukket.

“Sårbarheden er blevet vurderet som ligegyldigt, fordi man har ment, at den alene kan blive aktiveret via en ukendt applikations adgang til databasen, og i et lukket system som iOS er der ingen ukendt applikationer,” skriver Apple Insider.

“Men Check Points udviklere har altså været i stand til at skabe en godkendt app, sende koden og aktivere buggen,” hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.