Artikel top billede

Ugen i tech: Mercedes med plads til alle: Får otte personer med over 400 elektriske kilometer / Apples særlige ’Apple Card’ kredikort får kommerciel debut / Xiaomi tilbyder 48 megapixels-mobil til kanonpris

Mercedes med plads til alle: Får otte personer med over 400 elektriske kilometer / Apples særlige ’Apple Card’ kredikort får kommerciel debut / Xiaomi tilbyder 48 megapixels-mobil til kanonpris

Mercedes med plads til alle: Får otte personer med over 400 elektriske kilometer

Mens stadigt flere bilproducenter tilbyder elektrificerede luksus-elbiler, er markedet for elektriske luksus-MPV’er (Multi Purpose Vehicle) nærmest ikke eksisterende.

Det vil Mercedes lave om på denne uge med introduktionen af ’Concept EQV’, den første batteridrevne luksus-MPV til dato.

Udgangspunktet er en stor kabine, med plads til enten seks, syv eller otte passagerer alt efter hvordan den konfigureres.

Inde i el-MPV’en gemmer Mercedes på en stor batteripakke på 100 kWh som sikrer en realistisk rækkevidde på op til 400 kilometer på en optankning. El-motoren leverer 204 hestekræfter, nok til at sende familiebussen afsted med op til 160 km i timen.

Når batteriet er tomt, kan den rette kvikoplader på 15 minutter pumpe strøm nok til yderlige 100 kilometer – eller hele vejen op til 80 procents kapacitet på 45 minutter.

Mercedes oplyser ikke noget om pris endnu, disse vil blive specificeret inden salgsstarten i 2020.

Apples særlige ’Apple Card’ kredikort får kommerciel debut

Apple Card – kreditkortet gentænkt af Apple i samarbejde med den amerikanske bank Goldman Sachs får sin kommercielle debut denne uge.

Kortet er i første omgang forbeholdt amerikanske brugere med en iPhone 6 eller nyere.

Kortet, som ifølge Apples egen pressemeddelelse, er ekstra enkelt, gennemskueligt og sikkert vil kunne genkendes på sit minimalistiske look ved at være fri for kortnummer, CVV-kode og brugerens underskrift.

Med kortet følger bonusordninger i form af Apples ’Daily Cash’ som er procenter, der gives ved ethvert køb med kortet.

Dertil kommer en dedikeret app, hvor forbrug kan følges ikke bare på kontoudtog men også i app’en Wallet, som i samspil med Apples Kort-app kan vise, hvor og hvornår pengene er spenderet.

Se også: Apple løfter sløret på endnu et produkt: Her kan du forvente at få fat på det nye betalingskort

Xiaomi tilbyder 48 megapixels-mobil til kanonpris

Den kinesiske mobilproducent Xiaomi er ikke synderligt kendt i den danske marked, men har som en af Kinas største udfordrere til Huawei fået skabt sig en væsentlig plads i de asiatiske markeder.

En af selskabets vigtigste mobilnyheder for efteråret er den prisvenlige Xiaomi Mi A3, fra selskabets A-serie som Xiaomi i de sidste par år har benyttet til at komme på det europæiske marked. Her forener selskabet et snusfornuftigt udvalg af gode komponenter og krydrer dem med en ’ren’ version af Android-styresystemet og yderst skarp pris.

Mi A3 er altså nyeste bud på en stærk mobil til lavpris ved at forene et tripelkamera-setup, heraf et kameramodul med vilde 48 megapixels, til priser fra omkring 1.800 kroner herhjemme.

Resten af mobilen byder på en seks tommers OLED-skærm samt et stærkt batteri på 4.030 mAh, mens det ombordværende Android One styresystem – en rendyrket variant af Google Android 9.0 Pie – drives frem af en Snapdragon 665 octa-core processor og enten fire eller seks gigabyte RAM.

Læs også: Her er stillingen på det internationale smartphone-marked: Apple taber enorme markedsandelePremium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.