Artikel top billede

Ugen i tech: Mercedes med plads til alle: Får otte personer med over 400 elektriske kilometer / Apples særlige ’Apple Card’ kredikort får kommerciel debut / Xiaomi tilbyder 48 megapixels-mobil til kanonpris

Mercedes med plads til alle: Får otte personer med over 400 elektriske kilometer / Apples særlige ’Apple Card’ kredikort får kommerciel debut / Xiaomi tilbyder 48 megapixels-mobil til kanonpris

Mercedes med plads til alle: Får otte personer med over 400 elektriske kilometer

Mens stadigt flere bilproducenter tilbyder elektrificerede luksus-elbiler, er markedet for elektriske luksus-MPV’er (Multi Purpose Vehicle) nærmest ikke eksisterende.

Det vil Mercedes lave om på denne uge med introduktionen af ’Concept EQV’, den første batteridrevne luksus-MPV til dato.

Udgangspunktet er en stor kabine, med plads til enten seks, syv eller otte passagerer alt efter hvordan den konfigureres.

Inde i el-MPV’en gemmer Mercedes på en stor batteripakke på 100 kWh som sikrer en realistisk rækkevidde på op til 400 kilometer på en optankning. El-motoren leverer 204 hestekræfter, nok til at sende familiebussen afsted med op til 160 km i timen.

Når batteriet er tomt, kan den rette kvikoplader på 15 minutter pumpe strøm nok til yderlige 100 kilometer – eller hele vejen op til 80 procents kapacitet på 45 minutter.

Mercedes oplyser ikke noget om pris endnu, disse vil blive specificeret inden salgsstarten i 2020.

Apples særlige ’Apple Card’ kredikort får kommerciel debut

Apple Card – kreditkortet gentænkt af Apple i samarbejde med den amerikanske bank Goldman Sachs får sin kommercielle debut denne uge.

Kortet er i første omgang forbeholdt amerikanske brugere med en iPhone 6 eller nyere.

Kortet, som ifølge Apples egen pressemeddelelse, er ekstra enkelt, gennemskueligt og sikkert vil kunne genkendes på sit minimalistiske look ved at være fri for kortnummer, CVV-kode og brugerens underskrift.

Med kortet følger bonusordninger i form af Apples ’Daily Cash’ som er procenter, der gives ved ethvert køb med kortet.

Dertil kommer en dedikeret app, hvor forbrug kan følges ikke bare på kontoudtog men også i app’en Wallet, som i samspil med Apples Kort-app kan vise, hvor og hvornår pengene er spenderet.

Se også: Apple løfter sløret på endnu et produkt: Her kan du forvente at få fat på det nye betalingskort

Xiaomi tilbyder 48 megapixels-mobil til kanonpris

Den kinesiske mobilproducent Xiaomi er ikke synderligt kendt i den danske marked, men har som en af Kinas største udfordrere til Huawei fået skabt sig en væsentlig plads i de asiatiske markeder.

En af selskabets vigtigste mobilnyheder for efteråret er den prisvenlige Xiaomi Mi A3, fra selskabets A-serie som Xiaomi i de sidste par år har benyttet til at komme på det europæiske marked. Her forener selskabet et snusfornuftigt udvalg af gode komponenter og krydrer dem med en ’ren’ version af Android-styresystemet og yderst skarp pris.

Mi A3 er altså nyeste bud på en stærk mobil til lavpris ved at forene et tripelkamera-setup, heraf et kameramodul med vilde 48 megapixels, til priser fra omkring 1.800 kroner herhjemme.

Resten af mobilen byder på en seks tommers OLED-skærm samt et stærkt batteri på 4.030 mAh, mens det ombordværende Android One styresystem – en rendyrket variant af Google Android 9.0 Pie – drives frem af en Snapdragon 665 octa-core processor og enten fire eller seks gigabyte RAM.

Læs også: Her er stillingen på det internationale smartphone-marked: Apple taber enorme markedsandele