Artikel top billede

Regeringen lader topdirektører beholde udskældte bonusser og skyhøje lønninger

Mette Frederiksen har netop holdt sin første åbningstale ved Folketingets åbning. Her revsede hun erhvervslivet skyhøje bonusser og lønninger, men et indgreb er ikke del af regeringens fremlagte lovprogram.

Statsminister Mette Frederiksen har netop formelt åbnet Folketinget med sin tale, hvor hun blandt andet pegede fingre af erhvervslivets enorme lønninger og bonusser.

På trods af den løftede pegefinger, så er et indgreb fra Regeringens side ikke en del af lovprogrammet, og derfor kan topdirektørerne beholde deres høje lønninger for nu.

Det skriver Finans.

Socialdemokratiet med Mette Frederiksen i spidsen gik til valg på to konkrete tiltag, der skulle ændre på lønningerne over 10 millioner kroner på direktionsgangene.

Men ingen af de to tiltag er del af det lovkatalog for det kommende år, som blev offentliggjort i forbindelse med åbningstalen.

"En direktørbonus på flere hundrede millioner. Kender grådigheden ingen grænser? Åbenbart ikke," lød det i åbningstalen fra Mette Frederiksen ifølge Finans.

Læs også: Nets-chefer misser kæmpe bonus som følge af milliardhandel med Mastercard

Oprindeligt gik tiltagene ud på, at der skulle være et loft over fradragsmulighederne for lønningerne. Socialdemokratiet gik til valg på et lønningsloft på 10 millioner kroner, så lønningerne derover ikke kunne trækkes fra i skat.

Blandt historier om bonusser og lønninger har Nets-ledelsen været i vælten de seneste måneder, da incitamentsprogrammet i selskabet blandt andet giver topchef Bo Nilsson mulighed for at tjene op til 1,9 milliarder kroner.

Læs også: KMD’s tre øverste chefer scorer millioner i bonus: Skal deles om 58 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere