Artikel top billede

Regeringen lader topdirektører beholde udskældte bonusser og skyhøje lønninger

Mette Frederiksen har netop holdt sin første åbningstale ved Folketingets åbning. Her revsede hun erhvervslivet skyhøje bonusser og lønninger, men et indgreb er ikke del af regeringens fremlagte lovprogram.

Statsminister Mette Frederiksen har netop formelt åbnet Folketinget med sin tale, hvor hun blandt andet pegede fingre af erhvervslivets enorme lønninger og bonusser.

På trods af den løftede pegefinger, så er et indgreb fra Regeringens side ikke en del af lovprogrammet, og derfor kan topdirektørerne beholde deres høje lønninger for nu.

Det skriver Finans.

Socialdemokratiet med Mette Frederiksen i spidsen gik til valg på to konkrete tiltag, der skulle ændre på lønningerne over 10 millioner kroner på direktionsgangene.

Men ingen af de to tiltag er del af det lovkatalog for det kommende år, som blev offentliggjort i forbindelse med åbningstalen.

"En direktørbonus på flere hundrede millioner. Kender grådigheden ingen grænser? Åbenbart ikke," lød det i åbningstalen fra Mette Frederiksen ifølge Finans.

Læs også: Nets-chefer misser kæmpe bonus som følge af milliardhandel med Mastercard

Oprindeligt gik tiltagene ud på, at der skulle være et loft over fradragsmulighederne for lønningerne. Socialdemokratiet gik til valg på et lønningsloft på 10 millioner kroner, så lønningerne derover ikke kunne trækkes fra i skat.

Blandt historier om bonusser og lønninger har Nets-ledelsen været i vælten de seneste måneder, da incitamentsprogrammet i selskabet blandt andet giver topchef Bo Nilsson mulighed for at tjene op til 1,9 milliarder kroner.

Læs også: KMD’s tre øverste chefer scorer millioner i bonus: Skal deles om 58 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere