Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Regeringen dropper besparelser på it-konsulenter i det offentlige

Der er gode nyheder for danske it-konsulenter. Regeringen ser nemlig ud til at have droppet ideen om, at det offentlige fremover skal bruge færre penge på konsulenter.

Onsdag fremlagde regeringen sit forslag til den kommende finanslov for næste år. Her ser det ud til, at Socialdemokratiets krav om store besparelser på konsulenter i det offentlige er droppet.

Det skriver Altinget.

I valgkampen foreslog Socialdemokratiet ellers, at staten skulle spare på antallet af konsulenter.

“Jeg stiller spørgsmålstegn ved, om vi som almindelige mennesker i det her velfærdssamfund får værdi ud af alle de milliarder, der bliver brugt på konsulentydelser. I forhold til tidligere bruger vi uendeligt mange ressourcer på projekter, analyser, implementering, forankring og evaluering – og så starter det hele forfra,” lød det fra Statsministeren før valget til ifølge DR.

Læs mere her: Statens brug af it-konsulenter er eksploderet - Skatteministeriet har brugt en milliard kroner på et år

Men det tyder altså på, at Socialdemokratiet har droppet ideen igen. i hvert fald inden for det kommende år. Udsigterne til at konsulentbesparelserne ikke bliver til noget alligevel skaber begejstring hos Dansk Erhverv.

“Det virker til, at regeringen har lyttet og har besindet sig, og vi finder det rigtig fornuftigt, at regeringen ikke i det her finanslovsudspil laver de massive besparelser, som der ellers var lagt op til,” siger politisk konsulent Daniel Møller Jensen til Altinget.

En opgørelse fra Altinget har tidligere vist, at staten alene sidste år købte it-konsulenter for i alt 2,9 milliarder kroner.

Den største indkøber er Skatteministeriet, der i 2018 købte it-konsulenter for 1,2 milliarder kroner.

Læs også Socialdemokraterne vil have sat en stopper for det offentliges tårnhøje indkøb af konsulenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere