Ugen i tech: Hundedyr sag: Apples vilde Pro-maskiner lander i butikkerne næste måned / Priser og egenskaber på Ford’s elektriske Mustang slipper ud før tid / AI-pc’en ’Tinker Edge’ fylder ikke mere end et kreditkort

Officielt: Apples vilde Pro-maskiner lander i butikkerne næste måned / Priser og egenskaber på Ford’s elektriske Mustang slipper ud før tid / AI-pc’en ’Tinker Edge’ fylder ikke mere end et kreditkort

Apples længe ventede opdatering til sin vilde Pro-maskiner har ladet vente på sig. Sidste generation stammer fra 2006.

Afløseren er dog lige på trapperne. Ifølge amerikanskeCNBC vil Apples være til at købe i december måned.

Prisskiltet på den kommende Mac Pro indikerer, at det ikke bliver en maskine til den bredde befolkning.

Den officielle danske pris er ikke kommunikeret endnu, men den vil med al sandsynlighed blive over den amerikanske debutpris på 5.999 dollar for den billigste konfiguration. Det svarer til 40.630 kroner før eventuel told eller afgifter for en maskine med 3,5 GHz Intel Xeon octa-core processor, 32gb RAM, 256 gb ssd-lager og Radeon Pro 580X grafik.

Ekviperes maskinen med den nye XDR 6K skærm fra selskabet, Radeon Vega Pro grafik, op til 1,5 tb RAM, 4tb ssd-lager samt en 28-kernet processor bør prisen lande et godt stykke over de 100.000 kroner.

Læs også: Her er Apples helt nye superkraftfulde computer: Mød den bomstærke Mac Pro

Priser og egenskaber på Ford’s elektriske Mustang slipper ud før tid
Den amerikanske bilproducent synes at være indstillet på at markere sig på markedet for elbiler med en fuldt elektrisk udgave af deres ikoniske Mustang muskelbil.

Bilen fik sig en uofficiel offentliggørelse op til weekenden, efter at selskabets hjemmeside kunne røbe væsentlige egenskaber som design, performance-tal samt priser flere dage forud for den ventede offentliggørelse 17. november. Det skriver The Verge.

Den eldreven Mustang vil hedde Mach-E og vil debutere til priser fra 43.895 amerikanske dollar, mens ’GT’ topmodellen får en listepris på 60.500 dollar. Det svarer til henholdsvis 297.000 og 410.000 kroner i danske prise før told og afgifter medregnes.

De første Mach-e forventes leveret mod udgangen af 2020.

Til de penge får du en bil med 0 til 100 tider på mellem tre og fire sekunder, lyder det.

Dertil tilbydes en rækkevidde på mellem 340 og 480 kilometer på en optankning, mens kvikopladning skulle sikre op til 75 kilometers ekstra rækkevidde på blot 10 minutter.

Se også: Ford byder snart ind med ambitiøs elbil: Kan slå rekorder på rækkevidde

AI-pc’en ’Tinker Edge’ fylder ikke mere end et kreditkort
Asus og Google løfter denne uge sløret for to såkaldte ’Tinker boards’ med et særligt fokus på AI-opgaver, skriver netmediet Anandtech.

De to systemer hedder Tinker Edge T og Tinker Edge R og gemmer begge på en Edge TPU der understøtte TensorFlow Lite til at løfte opgaver der kræver kunstig intelligens eller maskinlæring. Tinker Edge R får den kraftigere Rockchip RK3399 Pro processor ombord.

Maskinernes fodaftryk fylder ikke mere end et kreditkort, men levner alligevel plads til både USB Cog A porte, netværkstik og HDMI-udgang.

Begge maskiner kan køre på et udvalg af styresystemer herunder Android og Debian Linux.

Priserne på Tinker Edge T og R bliver offentliggjort 20. november ved IoT Technology 2019 messen i Japan.Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.