Artikel top billede

Millioner af sms-beskeder lækket: Database blev opbevaret uden kodeord eller kryptering

Sms-beskederne blev opbevaret online uden passwords-beskyttelse eller kryptering.

En database med millioner af sms-beskeder er blevet fundet frit tilgængeligt på internettet. Det skriver Techcrunch.

Databasen er drevet af Truedialog, der er et firma, som gør det muligt for virksomheder og andre organisationer, at masseudsende sms-beskeder. Men i modsætningen til mange andre lignende tjenester har Truedialog også gjort det muligt for modtagerne at svare på beskederne.

Ifølge Techcrunch har databasen ligget ubeskyttet på internettet uden password-beskyttelse, og samtidig var databasens indhold ikke krypteret.

Indeholder detaljerede oplysninger

Dele af indholdet databasen er blevet undersøgt af Techcrunch, der kan konstatere, at den indeholder detaljerede logs af modtagne og afsendte sms-beskeder.

Derudover er indholdet af beskederne synligt, og det samme gælder modtagerne og afsendernes telefonnumre.

Samtidig kan det amerikanske medie konstatere, at mange af beskederne blandt andet indeholder login-koder til blandt andet sundheds-systemer, der eksempelvis bliver udsendt, hvis en bruger ønsker at nulstille sit kodeord.

Truedialog fjernede øjeblikkeligt databasen, da Techcrunch gjorde dem opmærksom på problemet. Men selskabets topchef John Wright har ikke ønsket at stille op til interview eller på anden måde svarer på spørgsmålet fra det amerikanske medie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.