Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Millioner af sms-beskeder lækket: Database blev opbevaret uden kodeord eller kryptering

Sms-beskederne blev opbevaret online uden passwords-beskyttelse eller kryptering.

En database med millioner af sms-beskeder er blevet fundet frit tilgængeligt på internettet. Det skriver Techcrunch.

Databasen er drevet af Truedialog, der er et firma, som gør det muligt for virksomheder og andre organisationer, at masseudsende sms-beskeder. Men i modsætningen til mange andre lignende tjenester har Truedialog også gjort det muligt for modtagerne at svare på beskederne.

Ifølge Techcrunch har databasen ligget ubeskyttet på internettet uden password-beskyttelse, og samtidig var databasens indhold ikke krypteret.

Indeholder detaljerede oplysninger

Dele af indholdet databasen er blevet undersøgt af Techcrunch, der kan konstatere, at den indeholder detaljerede logs af modtagne og afsendte sms-beskeder.

Derudover er indholdet af beskederne synligt, og det samme gælder modtagerne og afsendernes telefonnumre.

Samtidig kan det amerikanske medie konstatere, at mange af beskederne blandt andet indeholder login-koder til blandt andet sundheds-systemer, der eksempelvis bliver udsendt, hvis en bruger ønsker at nulstille sit kodeord.

Truedialog fjernede øjeblikkeligt databasen, da Techcrunch gjorde dem opmærksom på problemet. Men selskabets topchef John Wright har ikke ønsket at stille op til interview eller på anden måde svarer på spørgsmålet fra det amerikanske medie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere