Artikel top billede

(Foto: Tesla)

Ugen i tech: Spritny Tesla udkommer før tid: Her er det første billede / Dysons nyeste opfindelse er multi-lampen, der holder i 60 år / Eve Spectrum er skarp og fire gange kvikkere end almindelige skærme

Ugen i tech: Spritny Tesla udkommer før tid: Her er det første billede / Dysons nyeste opfindelse er multi-lampen, der holder i 60 år / Eve Spectrum er skarp og fire gange kvikkere end almindelige skærme

Det har været en brag af en uge for elbilproducenten Tesla, som udover at fremvise et kanon-regnskab også kan fremvise de første billeder af produktionsudgaven af selskabets næste store sats: Suv’en Model Y.

Samtidig kunne selskabets til tider kontroversielle topdirektør, Elon Musk, meddele, at salgsdebuten fremskyndes til foråret 2020.

Bilen læner sig meget tæt op af de tidligere prototyper som selskabet løftede sløret for i marts 2019. Enkelte detaljer omkring optioner som kromlisterne synes dog at være fjernet som standard, skriver netmediet Electrek.

Samtidig er den maksimale rækkevidde forlænget på ’Long Range’ model, så der kan trilles i op til 505 kilometer mellem stikkontakterne.

Særligt for Model Y bliver dog en ny fremstillingsproces, hvor næsten hele karosserier støbes i et enkelt stykke.

Bilen forventes at blive en stor succes for mærket, ved at tilbyde SUV-mål og egenskaber, som plads til syv passagerer og op til 1,8 kubikmeter lasterum i et prisleje lidt over den populære Model 3.

Dertil kommer imponerende egenskaber som 270 kilometers kvikopladning på 15 minutter og 0-100 tider på blot 3.5 sekunder i de mest hidsige varianter.

De danske priser oplyses ikke endnu, men modelen har nu fået sin egen danske hjemmeside.

I hjemlandet USA, starter priserne ved 39.000 dollar for billigste variant, det er dog først ’Performance’ og ’AWD’ versionerne til henholdsvis 61.000 og 52.000 dollar der vil blive fremstillet først.

Læs også: Tesla fortsætter vildt ridt mod toppen: Nu er selskabet mere værd end mægtige Volkswagen

Dysons nyeste opfindelse er multi-lampen, der holder i 60 år

Mens opfinderen og hans selskab, Dyson, er mest kendte for sine gennembrud med den poseløse støvsuger, holder selskabet sig ikke fra at forsøge at genopfinde en genstand i hjemmet: Kontorlampen.

Det gøres med lampen ’Lightcycle Morph’, som er en yderst fleksible lampe med en ekstrem levetid: 60 år ifølge producenten.

Fleksibiliteten sikres af to arme der kan drejes, samt en der kan vippes, sammen med en app eller touch-styret lysstyrke og farve. Lyset leveres af en særlig sejlivet LED-pære.

Lampen får samtidig et party-trick. Når denne klappes sammen, forvandles denne til et stemningslys i udvalgte farver.

Lampen bliver en småpebret sag, når den ryger i handlen, med en debutpris på 500 pund for kontorlampen, mens standerversion løber op i 650 pund.

Det svarer til henholdsvis 4.440 og 5.770 kroner, men så følger der også en indbygget USB-C port til at oplade telefonen med.

Eve Spectrum er skarp og fire gange kvikkere end almindelige skærme

Vil du have minimere responstider og få den lille ekstra fordel når du gamer, skal frekvensen op. Vil du op i 240 Hz klassen er mulighederne dog yderst begrænsede, hvis billedet også skal være skarpt og flot.

Det laver skærmentusiaster fra crowdsourcing-projektet Eve om på ved at introducere klodens første 27 tommers 240Hz skærm med både Quad HD opløsning og IPS-teknologi: Eve Spectrum.

Det skriver Notebookcheck.de.

Ud over at få de vilde frekvenser, tilbyder skærmen altså levende farver, ved at dække 98 procent af DCI-P3 standarden. IPS-panelerne ombord har en responstid på et millisekund.

Dertil kommer et bredt udvalg af porte: Både dobbelt USB-C, dobbelt Displayport, en jack-indgang, en enkel HDMI-indgang, en USB-B port samt tre USB-A porte.

Skærmen vil debutere ved 489 dollar. En variant med 144 Hz vil løbe op i 349 dollar mens en skarpere 4K-udgave (144 Hz) vil koste 589 dollar.

Skærmene kan forudbestilles på selskabets hjemmeside.

Se også: Drømmedisplay gør denne maskine helt unik: Den minder om Apples afsindige XDR-skærm