Undgå at begå mine fejl når du skal arbejde fra hjemmekontor

Klumme: Tilbage i 2002 begyndte jeg at arbejde permanent fra hjemmekontor, og de seneste år har jeg gjort det to-tre dage om ugen - endda som leder for en række medarbejdere. Det stiller lidt krav til både teknik og selvdisciplin, og i begyndelsen begik jeg alle de fejl, som man kan begå. Her er mine råd til dig - og din virksomhed.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Lige nu står Danmark på den anden ende, og mange virksomheder skal i hast etablere hjemme arbejdspladser – og for mange medarbejdere vil det være en stor omvæltning.

Derfor vil jeg gerne give et par gode råd med på vejen, så du kan undgå at begå de fejl jeg selv begik i begyndelsen.

Da jeg i sin tid begyndte at arbejde fra hjemmekontor, var en af årsagerne faktisk, at jeg ville have mere tid sammen med vores børn, som var små dengang – i stedet for de to timer, som jeg brugte hver dag i trafikken.

Og lige nu er det hverdag for mange danskere, at børnene er hjemme fra skole, børnehave, dagpleje eller vuggestue – og det kan faktisk godt lade sig gøre, så alle parter får noget positivt ud af det.

- Undgå så vidt muligt at etablere dit hjemmekontor på køkkenbordet eller i sofaen.

- Gør dit hjemmekontor til en formel arbejdsplads, så du føler at du går på arbejde.

- Sørg for at ergonomien er ligeså god som på kontoret: Lysindfald, stol, bord, skærm osv.

- Tal med din familie og få afmystificeret det, at du har et hjemmekontor.

- Hvis du ikke har mulighed for at sidde i et aflukket lokale, så aftal nogle basale spilleregler med familien, som for eksempel et håndtegn til, om du kan forstyrres eller ej – måske er du i et video kald med en kollega eller kunde.

- Tag selv initiativ til at holde pauser for at være sammen med familien, og tag selv initiativ til, at pausen er slut.

- Lad dig ikke friste af huslige pligter – mind dig selv om at du er på arbejde.

- Hold tæt kontakt til dine kolleger og gerne med videokald.

- Sørg for at du har al den teknik, som du har brug for: Computer, headset, webcam, stabilt internet og så videre.

- Vær bevidst om hvem i virksomheden, du kan få hjælp fra, hvis teknikken driller.

- Tag det samme tøj på, som du ville gøre, hvis du skulle på kontoret for derved at bevare følelsen af at gå på arbejde.

- Lad dine børn komme med på et videokald, for eksempel med dine kolleger – så de selv kan opleve, at du ikke bare sidder og spiller Counter Strike.

Og til virksomhederne...
Og et par råd til virksomhederne, som skal etablere hjemmearbejdspladser:

- Sørg for at teknikken virker, samt at support er tilgængelig, hvis teknikken driller.

- Prioriter at den enkelte leder er i tæt kontakt med medarbejderne.

- Lav ikke kun virtuelle teammøder, men også virtuelle ”kage i køkkenet"-møder.

- Støt op om god ergonomi på hjemmearbejdspladsen.

- Sørg for at sikkerheden er i orden, det vil sige, at der er VPN-forbindelse fra hjemmearbejdspladsen til virksomhedens netværk, og at medarbejderens pc eller laptop er lige så godt beskyttet med antivirus, harddisk kryptering og to faktor-godkendelse, som hvis det var på kontoret.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.