Open Covid Pledge: Det er lige vand på min mølle, at vi er med til at støtte en mere fair, fri og åben verden

Klumme: En del af ”New Normal” for tiden er, at flere store teknologi-virksomheder har indgået en såkaldt “Open Covid Pledge," hvor de stiller deres viden til rådighed. Det er lige vand på min mølle, at vi er med til at støtte en mere fair, fri og åben verden.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Alle mennesker har et ansvar i disse corona-tider. Det er nemlig meget vigtigere at samarbejde, end det er at konkurrere lige nu. Og en del af ”New Normal” er, at flere store teknologi-virksomheder har indgået en såkaldt “Open Covid Pledge”. Og hvad er så en ”Open Covid Pledge”?

Store og globale virksomheder som for eksempel HPE, IBM, Facebook, Google, Amazon og Intel stiller deres patenter gratis til rådighed for offentligheden.

En “Open Covid Pledge” er således et tilsagn om, at stille alle – gentager alle - sine patenter gratis til rådighed i en periode startende fra 1. december 2019 til 1. januar 2023 eller et år efter, at WHO – World Health Organization – erklærer corona-pandemien for slut.

Hvad end der måtte komme først.

En ikke ubetydelig ressource
Det skal lige tilføjes, at de nævnte virksomheder tilsammen bare i 2019 fik tildelt 20.686 patenter, så det er ikke en ubetydelig ressource der stilles til rådighed.

Patenterne stilles gratis til rådighed for virksomheder, der beskæfter sig med at diagnosticere, forebygge, inddæmme og behandle mennesker, der er smittet med Covid-19 virus.

Udover de nævnte producenter, er mange flere involveret i samarbejdet, blandt andet mange uddannelsesinstitutioner.

Målet er basalt set, at stille de nødvendige ressourcer i form af videnskab og teknologi til rådighed, for at vi kan få knækket Covid-19 pandemien.

Al udvikling kræver masser af datakraft. Og netop på HPC-området (High Performance Computing) har HPE nogle spidskompetencer, som nu er offentligt tilgængelige. Uden datakraft til at foretage simuleringer, så ville al udvikling tage signifikant længere tid.

Og hvis man vil inddæmme en virus, så er vores lokationsbaserede tjenester helt essentielle.

Sidst - men ikke mindst - så stiller vi også vores ekspertise vedrørende såkaldt kryogen elektronmikroskopi til rådighed.

Det skulle jeg lige Google og som beskrevet af Wiki, så er kryogen elektronmikroskopi en teknik man anvender på prøver, afkølet til kryogene temperaturer (=meget koldt) og indlejret i et miljø med glasagtig vand. En vandig prøveopløsning påføres et gitternet og dyppes frosset i flydende ethan eller en blanding af flydende ethan og propan. Således oplyst. Så ved I det.

For HPE’s vedkommende er det fuldstændig i tråd med et af vores kernemål, nemlig ”advance the way people live and work”.

Og for en filantrop er det lige vand på min mølle, at vi er med til at støtte en mere fair, fri og åben verden med dette initiativ.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.