BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Morgen-briefing: Teleselskab gør stjålne telefoner værdiløse / DRTV klar med anbefalings-funktion og personlig side / Hjemmearbejde skyld i forringede svartider hos ft.dk

Teleselskab gør stjålne telefoner værdiløse. DRTV klar med anbefalings-funktion og personlig side. Hjemmearbejde skyld i forringede svartider hos ft.dk. Virtuelt Red Hat-event begynder i dag. Stor tech-konference udsat.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens første it-nyhedsoverblik.

Morgen-briefing-jonglør er Alexander Haslund.

Det er nu næsten syv uger siden, at statsminister Mette Frederiksen 11. marts lukkede ned for Danmark, og coronakrisen sætter fortsat sit præg på flere af dagens historier.

Vi begynder dog et lidt andet sted.

Teleselskab gør stjålne telefoner værdiløse

Som det første teleselskab i Danmark har Telia taget et nyt våben i brug mod tyveri og røveri af mobiltelefoner.

Et nyt sikkerhedssystem gør det muligt at blokere for stjålne telefoner, og det har Telia nu gjort for omkring 500 telefoner, der er blevet stjålet fra Telias butikker og lagre i løbet af de seneste to år.

Det skriver Telia i en meddelelse til Computerworld.

"Vi har som andre teleselskaber oplevet et stigende antal indbrud, tyverier og svindel – og enkelte gange har vi desværre også oplevet grove røverier i vores butikker. Det vil vi naturligvis gøre alt for at stoppe, og med det nye sikkerhedssystem kan vi enkelt og effektivt gøre stjålne telefoner værdiløse og dermed fjerne de kriminelles gevinst ved at stjæle telefoner hos os," lyder det fra Henrik Kofod,
teknologidirektør i Telia.

Ind til videre kan Telia kun blokere for iPhones ud fra telefonens IMEI-nummer via softwaren Apple-DEP.

90 procent af Telias stjålne telefoner er iPhones, men teleselskabet vil også følge op med tilsvarende sikkerhedssoftware for Android-telefoner, lyder det.

DRTV klar med anbefalings-funktion og personlig side

Danskerne kan glæde sig over to nye opdateringer til DR's streamingtjeneste DRTV.

DRTV får en funktion med personlige anbefalinger, som kan foreslå nyt indhold ud fra det, som man har tygget sig igennem - en funktion som de fleste måske kender det fra eksempelvis Netflix.

Derudover er DR klar med 'Min side', hvor man med et login eksempelvis kan markere indhold, som man vil se på et senere tidspunkt.

Det skriver Flatpanels.

DRTV har også tidligere været ude og melde, at man agter at løfte billedoplevelsen ved at streame i højere billedfrekvens.

De første tv-programmer i 50fps er således allerede lagt op, og planen er at introducere det på live-tv senere i 2020.

DR har på sin streamingtjeneste, DRTV, hidtil streamet i 25fps, altså 25 billeder per sekund.

Du kan læse mere om det nye DRTV, der skal konkurrere med Netflix: DRTV lover bedre billedkvalitet end på flow-tv til sommer: Disse forbedringer er på vej til den nye streamingtjeneste

Hjemmearbejde skyld i forringede svartider hos ft.dk

Forringede svartider kan forekomme på hjemmesiden ft.dk, fremgår det af Folketingets hjemmeside.

Sagen er blevet undersøgt, og det viser sig, at årsagen ikke skal findes hos Folketingets egne servere og netværk. De er nemlig ifølge Folketinget ikke belastet udover det normale.

I stedet ser det ud til, at de mange hjemmearbejde danskere er skyld i problemerne.

"Årsagen formodes derfor at skulle findes i det ændrede trafikmønster, hvor rigtig mange arbejder hjemmefra på andre dataforbindelser end vanligt, hvilket giver en ændret belastning på serverne," lyder det.

Folketingets web-team oplyser, at der er foretaget en række justeringer på serverne, som forhåbentlig kan afhjælpe problemerne.

Virtuelt Red Hat-event begynder i dag

Vi ender tirsdagens morgen-briefing hos nogle af de events og konferencer, der som så mange andre også er berørt af coronakrisen.

I dag løber den årlige Red Hat Sumit-konference af stablen - et af de største open source-events i verden.

For første gang i konferencens historie er det dog i et virtuelt format på grund af coronavirussen, skriver Red Hat i en meddelelse til Computerworld.

Konferencen afholdes over de næste to dage og byder i dag blandt andet på keynote af Paul Cormier, der er Red Hats nye CEO og præsident.

Også Red Hats tidligere CEO, Jim Whitehurst, der nu er præsident hos IBM, er på programmet i dag.

Stor tech-konference udsat

Den verdensomspændende coronapandemi sætter en stopper for den store tech-konference, ITU Digital World 2020 i Hanoi i Vietnam.

Det sker som direkte konsekvens af covid 19-krisen.

Det meddeler International Telecommunication Union (ITU) og det vietnamesiske ministerium for information og kommunikation i en fælles besked.

Konferencen skulle være afholdt i begyndelsen af september under overskriften "Building the digital world. Together".

Bag Digital World-konferencen står ITU, der ligger under FN. ITU blev etableret i 1865 dengang under navnet International Telegraph Union og er i dag en af verdens ældste globale organisationer. ITU har blandt andet været med til at få udbredt Morse-koder som det internationale telegrafalfabet.

Tech-konferencen vil som følge af aflysningen springe 2020 over og i stedet blive omdøbt til ITU Digital World 2021, men skal stadig afholdes i Hanoi dog først i september 2021.

Nyt digitalt event fra Computerworld

Også hos Computerworld har vi måtte finde på alternative løsninger for vores mange events og konferencer i denne tid.

Og i dag er det første gang i de snart 13 år, Computerworld har haft en eventafdeling, at vi går i luften med Digital How to.

I dag står den på awarenes og god it-sikkerhed - også derhjemme, som bliver skarpt forfulgt af GDPR på onsdag. Begge foregår virtuelt.

Hvis du vil vide mere, kan du se alle Computerworlds events her.
Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.