Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 3 lancerer integreret telefoni til Microsoft Teams / Videokonsultationer via sms hitter i coronatiden / Økonomistyrelsens nye vicedirektør skal udvikle 17 it-systemer

3 lancerer integreret telefoni til Microsoft Teams. Videokonsultationer via sms hitter i coronatiden. Økonomistyrelsens nye vicedirektør skal udvikle 17 it-systemer. Danmarks Miljøportal er klar til at data-booste grøn omstilling. GTS-foreningen søger input: Hvordan skal 1,2 milliarder investeres?

Godmorgen. Så blev det tirsdag, og det er tid til ugens anden morgen-briefing her fra Computerworld.

I dag skal vi blandt se på, hvordan videokonsultationer via sms er blevet et hit og et nyt produkt, som gør det muligt at ringe til eksterne numre via Microsoft Teams, som danskerne efterhånden er bleve superbrugere af i coronatiden.

Rigtig god læselyst.

3 lancerer integreret telefoni til Microsoft Teams

Teleselskabet 3 har netop lanceret en ny løsning, hvor erhvervskunder kan få integreret telefoni i samarbejdsværktøjet Microsoft Teams.

Det nye produkt, der er kommet på hylden, hedder 'Teams Connect', som integrerer professionel telefoni med Teams, der i forvejen indeholder chat-funktioner, videomøder og fillagring i ét program.

Det vil blandt andet gøre Teams-brugere i stand til at ringe til eksterne numre fra platformen.

Det skriver 3 i en pressemeddelelse.

"Nye samarbejdsplatforme og unified communications-løsninger ændrer lige nu måden, mange af os arbejder på, og med Teams går Microsoft adskillige spadestik dybere, end vi tidligere har set. Det handler ikke kun om nem kommunikation og brugervenlighed, det handler om at optimere virksomhedens processer og arbejdsgange," skriver Sigurd Leth, direktør for 3’s erhvervsmarked.

Videokonsultationer via sms hitter i coronatiden

Det er ikke absolut nødvendigt at downloade en app for at gennemføre en videokonsultation med sin læge.

Siden it-selskabet Incendium gjorde sin løsning gratis i marts har patienter og sundhedsmedarbejder udført 48.000 videokonsultationer via sms.

"Vi håber, at vi kan bidrage til, at færre medborgere bliver smittet, og at de alligevel kan få en god og præcis sundhedsfaglig hjælp, uden at behøve møde op i venteværelserne”, skriver Thomas Baun, direktør i Incendium, i en pressemeddelelse.

Direktøren mener, at særligt ældre og særlige grupper i samfundet kan få gavn af løsningen, da konceptet sms-til-video ikke kræver andet, end at man skal åbne en sms på sin smartphone, hvorefter en videoforbindelse etableres.

Indtil videre benyttes løsningen blandt andet i fire danske regioner samt i Spanien og Norge.

Økonomistyrelsens nye vicedirektør skal udvikle 17 it-systemer

Økonomistyrelsen har fået en ny vicedirektør, der skal stå i spidsen for at udvikle 17 fælles statslige it-systemer.

Det er Simon Schulian, der nu indtager rollen, hvor han også skal forenkle og digitalisere en række arbejdsprocesser i staten.

Det skriver Økonomistyrelsen i en meddelelse.

Den 42-årige nye vicedirektør er blevet en del af styrelsens direktion, hvor han skal lede Center for Systemer, der leverer digitale løsninger til op mod 400 statslige og selvejende institutioner inden for både økonomi, løn, HR og indkøb.

"Jeg glæder mig meget til at arbejde med den vigtige opgave, det er at digitalisere de administrative hovedveje i staten, så vi kan frigøre tid og ressourcer til alle kerneopgaverne. Vi har sat ambitiøse mål for vores it-projekter i Økonomistyrelsen de kommende år," skriver Simon Schulian.

Danmarks Miljøportal er klar til at data-booste grøn omstilling

Danmarks Miljøportal er klar med en ny strategi, der skal skabe bedre dataudnyttelse af landets grønne omstilling.

Det skal ske gennem nye data, nye teknologier, og nye partnerskaber.

Det skriver Danmarks Miljøportal i en pressemeddelelse.

Miljøportalen, der er et fællesoffentligt samarbejde mellem kommuner, regioner og staten, har haft ansvaret for at samle de tre aktørers miljødata og gøre dem let tilgængelige.

Portalens systemer leverer nu årligt data til mere end 100.000 direkte brugere og 100 eksterne systemer med omkring en million brugere, fremgår det.

Nu kan brugerne se frem en række forbedringer over de kommende år,

"Der er stadig kæmpestore uindfriede potentialer i at indsamle, formidle og kombinere store datamængder om vand, miljø og klima på tværs af myndigheder og formål. De potentialer skal vi i Miljøportalen hjælpe med at realisere til gavn for vækst, miljø og klima," skriver bestyrelsesformand i Danmarks Miljøportal og vicedirektør i Miljøstyrelsen, Lars Møller Christiansen.

GTS-foreningen søger input: Hvordan skal 1,2 milliarder investeres?

GTS-foreningen har nu åbnet op for inputs til, hvordan 1,2 milliarder kroner skal investeres i teknologiske indsatsområder.

De udvalgte områder skal understøtte innovation og vækst i samfundet og i dansk erhvervsliv.

Formålet er at styrke de områder, som GTS-institutterne, herunder blandt andet Teknologisk Institut, FORCE Technology og DHI, skal arbejde med fra 2021 til 2024.

Det skriver GTS-foreningen i en pressemeddelelse.

Uddannelses – og Forskningsministeriet investerer årligt omkring 300 millioner kroner i de syv GTS-institutter.

Fra d. 4. maj og frem til den 29. maj lægger GTS-institutterne deres forslag til indsatsområder frem til åben diskussion på www.bedreinnovation.dk. Her kan alle bidrage med ideer og kommentarer.