Fortalt til: Lars Jacobsen

Mennesker i IT

Udgivet 21. maj 2020 kl. 13.00
Under coronakrisen er der opstået flere og flere micro-teams i vores organisation, som er blevet super gode til at arbejde sammen virtuelt.

Men der er også nogen, som har det super svært ved ikke at kunne tale med deres kollegaer, ikke få en kop kaffe ved kaffemaskinen eller lige vende et problem. De har brug for at kunne føle, drikke kaffe og joke lidt med kollegaer.

Dem har vi en del af i en udadvendt organisation som SAP.

Så jeg har haft nogle walk-and-talks med dem, der har været hårdest ramt. Så har vi mødtes, købt en kaffe og gået en time. Bare gået, hygget os og både klaret den sociale og faglige del.

Sådan nogle ting tror jeg, at vi vil se mere af.

Jeg er også blevet opmærksom på, at vi som ledere skal være gode til at finde de mennesker, som savner de sociale relationer - og så finde på små praktiske ting, som hjælper på det. Derfor har vi undervejs lavet alt fra virtuel pilates til virtuel fredagsbar.

En af de læringer, jeg har, er derfor, at man skal være endnu tættere på medarbejderne. Ikke bare for at holde produktiviteten og effektiviteten, men også for at holde fast, så de ikke taber energien og modet.
Jørn Jacobsen, adm. direktør for SAP Danmark

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Staten blev advaret om store negative konsekvenser ved Netcompanys corona-app
Den corona-app, som Netcompany i øjeblikket udvikler for staten, baserede sig i første omgang på en dataindsamlingsmodel, der kunne få meget store negative konsekvenser for borgerne, lød advarslen fra en privacy-konsulent som styrelsen havde hyret.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Tre trin for at få succes med dit Machine Learning-projekt
At have succes med digital transformation gennem implementering af kunstig intelligens — og Machine Learning specifikt – afhænger i vid udstrækning af korrekt planlægning og rettidig styring af forventninger. Fejl, der foretages på ledelsesniveau, kan føre til alvorlige konsekvenser. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du effektivt kan organisere ML-udvikling og undgå de mest almindelige faldgruber. Whitepaperet er skrevet af WaveAccess, der har over 19 års erfaring inden for softwareudvikling, 5+ års erfaring med ML- og AI-projektudvikling og en portefølje på 20+ relaterede projekter inden for forskellige brancher.