Politiet geoblokerer adgang til danske coronahjemmesider grundet frygt for DDoS-angreb

Politiets informationssider politi.dk og coronasmitte.dk har været geoblokeret i fem dage å grund af optræk til DDos-angreb. Hjemmesiderne kan kun tilgås fra Danmark, Færøerne, Grønland og Tyskland.

I fem dage har danskere i udlandet nu været afskåret fra at benytte sig af det danske politis informationssider politi.dk og coronasmitte.dk.

Politiet har nemlig valgt at geoblokere hjemmesiderne af frygt for cyberangreb.

Det fortæller Rigspolitiets pressechef, Thomas Kristensen, til DR.

"Hvis vi kan se, at der er optræk til et ddos-angreb, så går vi ind og laver en geblokering, og så ophæver vi den igen, når angrebet er overstået," siger Thomas Kristensen.

Han forklarer, at politiets it-folk overvåger belastningen på siderne og sætter ind, hvis den bliver mistænkeligt høj.

Politiet er særligt opmærksomme, da flere har fundet det interessant at forsøge at overbelaste myndighedernes hjemmesider under coronakrisen.

Det skete blandt andet da skolernes eget login-system UniLogin i marts blev ramt af et DDoS-angreb.

Det kan du læse mere om her: UniLogin lagt ned af stort cyber-angreb: Staten kæmper for at afværge angrebet

Vil ophæve geoblokering tirsdag
Hjemmesiderne politi.dk og coronasmitte.dk kan i øjeblikket kun tilgås fra Danmark, Færøerne, Grønland og Tyskland, men ifølge Thomas Kristensen håber Rigspolitiet at kunne ophæve geoblokeringen allerede i løbet af tirsdag.Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.