Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen. (Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Kritisk sårbarhed fundet i Oracle-system: Halvdelen af brugerne er stadig sårbare

Virksomheder der bruger Oracle E-Business Suite (EBS) skal patche systemet omgående lyder det fra den amerikanske it-leverandør, der udsendte en patch allerede i januar.

Oracle har udsendt en patch til selskabets E-Business Suite (EBS), som man opfordrer alle kunder til at lægge på med det samme.

Den kommer efter, at Oracle har opdaget en kritisk sårbarhed, der kan give uvedkommende adgang til oplysninger i systemet.

Patchen kom allerede i januar, men alligevel lyder vurderingen fra Oracle at 50 procent af brugerne af systemet endnu ikke har fået patchet det, skriver The Hacker News.

Læs også: Ny sårbarhed kan udnytte millioner af printere og routere til DDoS-angreb: Se listen over usikre enheder her

Sårbarhederne kan ifølge mediet misbruges til at skaffe sig adgang til følsomme oplysninger, der kan bruges til at begå økonomisk svindel.

"Hvis organisationer har et internet-vendt Oracle EBS-system er trusselspotentialet øget signifikant. Organisationer, der bliver angrebet, vil ikke opdage problemet uden en omfattende analyse af systemet," lyder det fra en sikkerhedskspert, mediet har talt med.

På grund af den store finansielle risiko forbundet med sårbarheden anbefaler man naturligvis at patche systemet hurtigst muligt.

Patchen, som allerede blev sendt ud for godt et halvt år siden indeholder 334 rettelser af sårbarheder i systemet, skriver Oracle i sin opdatering fra januar.

Læs også: Fremmede stater har angrebet Danmark under coronakrisen: Her vil CFCS styrke den digitale infrastruktur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere