Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen. (Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Kritisk sårbarhed fundet i Oracle-system: Halvdelen af brugerne er stadig sårbare

Virksomheder der bruger Oracle E-Business Suite (EBS) skal patche systemet omgående lyder det fra den amerikanske it-leverandør, der udsendte en patch allerede i januar.

Oracle har udsendt en patch til selskabets E-Business Suite (EBS), som man opfordrer alle kunder til at lægge på med det samme.

Den kommer efter, at Oracle har opdaget en kritisk sårbarhed, der kan give uvedkommende adgang til oplysninger i systemet.

Patchen kom allerede i januar, men alligevel lyder vurderingen fra Oracle at 50 procent af brugerne af systemet endnu ikke har fået patchet det, skriver The Hacker News.

Læs også: Ny sårbarhed kan udnytte millioner af printere og routere til DDoS-angreb: Se listen over usikre enheder her

Sårbarhederne kan ifølge mediet misbruges til at skaffe sig adgang til følsomme oplysninger, der kan bruges til at begå økonomisk svindel.

"Hvis organisationer har et internet-vendt Oracle EBS-system er trusselspotentialet øget signifikant. Organisationer, der bliver angrebet, vil ikke opdage problemet uden en omfattende analyse af systemet," lyder det fra en sikkerhedskspert, mediet har talt med.

På grund af den store finansielle risiko forbundet med sårbarheden anbefaler man naturligvis at patche systemet hurtigst muligt.

Patchen, som allerede blev sendt ud for godt et halvt år siden indeholder 334 rettelser af sårbarheder i systemet, skriver Oracle i sin opdatering fra januar.

Læs også: Fremmede stater har angrebet Danmark under coronakrisen: Her vil CFCS styrke den digitale infrastruktur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere