Apple godkender nu pludselig David Heinemeyers Hey efter ballade - og ændrer tilgang til udviklerne

Apple godkender efter den seneste tid ballade nu den danske topudvikler David Heinemeier Hanssons nye mail-program Hey og slår ind på en ny kurs for udviklerne.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Efter en del ballade godkender Apple nu det nye mail-program Hey, som den danske topudvikler David Heinemeier Hansson med selskabet Basecamp har været med til at udvikle.

Det sker efter, at Apple i første omgang blokerede for, at Hey kunnne få adgang til den for mailprogrammet helt afgørende Apple App Store.

Det skete med den begrundelse, at Hey-appen fra App Store ville føre brugeren til Heys egen website, hvor man skulle oprette sig som kunde.

Apple har bedyret, at selskabet ikke vil have ‘døde’ apps, der ikke gør noget andet end at linke til noget andet, i App Store.

Basecamp - der står bag Hey - mener, at det alene skyldes, at Apple vil gå glip af det gebyr på 30 procent af omsætningen, som selskabet normalt opkræver for at bruge App Store.

Det fik David Heinemeier Hansson - der er blevet både rig og berømt som udvikler af blandt andet Ruby on Rails - til at protestere voldsomt.

Det kan du læse mere om her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Protesterne gik omgående verden rundt og vakte en del opsigt i udvikler-kredse, hvor mange har samme syn på Apple.

Nu pludselig grønt lys
Og nu meddeler Hey så pludselig, at Apple har givet grønt lys til Hey.

“Apples App Store Review Board har overrasket os ved at godkende de verserende bug fixes til Hey iOS app, som blokerede os hele den forgangne uge,” lyder det i en meddelelse fra Hey.

Selskabet har samtidig offentliggjort meddelelsen fra Apple, der kort skriver til Hey:

“Vi har set Davids tweet og ser frem til at samarbejde om vejen frem. Denne opdatering er blevet godkendt.”

Apples udviklings-direktør, Phil Schiller, har undervejs fortalt TechCrunch om Apples syn på sagen, der har vakt meget stor opsigt.

Hey-folkene meddeler, at de nu fremadrettet vil indrette Hey-appen på en måde, der lever op til de synspunkter, som han fremlægger.

Det skal ske med en Version 1.0.3, som Hey-folkene har udviklet i al hast og netop sendt til godkendelse hos App Store.

Den nye version indeholder en gratis version af Hey-appen, der gør, at brugerne kan signe op gratis i appen, hvor de får en Hey-mailadresse, der virker i 14 dage.

Hertil kommer en række andre initiativer.

Du kan læse hele meldingen fra Basecamp - der skrevet af David Heinemeyer Hanssons medstifter, Jason Fried, her: Apple, HEY, and the Path Forward.

Apple meddeler, at selskabet nu vil indføre en mere fleksibel godkendelsesmodel, der blandt andet skal give udviklerne mulighed for at ‘udfordre de gældende retningslinier’ i App Store Review Guidelinies.’

Samtidig vil Apple sikre, at udviklerne ikke - som det er tilfældet i dag - risikerer, at udsendelsen af bugfixes bliver forsinket og holdt tilbage af Apple, hvis det vurderes, at de strider med retningslinerne.

“Udviklerne vil istedet kunne adressere problemerne i deres næste bidrag,” lyder det fra Apple i denne meddelelse.

Læs også:

Kritikken af App Store-gebyr fortsætter som Apples store udviklerkonference løber af stablen

Berømt dansk programmør klar med nyt smart mail-program: Tror 'Hey' kan revolutionære vores brug af e-mail

Apple holder fast i udskældt betalingsmodel: Afviser nu endeligt danske David Heinemeiers mail-program

Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger

0 Premium-indhold

Hackere kan være sluppet afsted med data på både medarbejdere og deres slægtninge: Sådan foregik hackerangrebet på Cyberpunk 2077-spilproducenten

0 Premium-indhold

Teleminister Dan Jørgensen (S) afviser Telenor og 3's kritik af TDC-fordele i kommende 5G-auktion: Derfor vil der være masser af konkurrence på 5G-markedet

1 Premium-indhold

Microsoft på vej med ny licensbaseret Office: Halverer levetiden og hæver prisen

0 Premium-indhold

Sådan scorer du en højere løn: Her er it-headhunterens fire gode råd - og en enkelt advarsel


Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.