Artikel top billede

Østre Landsret åbner Nets-sag om gebyr til e-handelsbutikker efter syv år

Nets’ retssag mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen rammer Østre Landsret syv år efter, at den blev anlagt. Nets er utilfreds med, at styrelsen tvang gebyret for brug af betalingskort i netbutikker ned.

Den langvarige retssag mellem Nets og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står nu til at indlede et nyt kapitel - denne gang i Østre Landsret.

Syv år efter, at Nets stævnede Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, lander sagen nemlig nu i Østre Landsret, der til december vil bruge tre dage på at finde en afgørelse.

Nets stævnede styrelsen i 2013, fordi styrelsen havde besluttet, at det det gennemsnitlige gebyr for at betale med betalingskort i netbutikker skulle sættes ned fra 1,90 kroner til 1,2 kroner.

Det kan du læse mere om her: Internetforhandlere jubler: Forhadt dankort-gebyr skal sænkes

Sagen blev oprindeligt rejst helt tilbage i 2010 af FDIH - Foreningen af Dansk Internet Handel - der fik medhold i Konkurrencestyrelsen, hvilket fik Nets til at sende sagen til Konkurrenceankenævnet.

Du kan læse mere om sagen her: Netbutikker: Vi er malkekvæg for Nets

Sagen fik FDI til at forlange, at Nets tilbagebetalte de danske netbetikker mere end 28 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Online-butikker kræver millioner retur fra Nets.

Læs også:

Fusion af Nets og Mastercard kan skade konkurrencen i Danmark: Overdrages nu til EU-Kommissionen

Nets anmeldt til bagmandspolitiets for at misbruge sin dominerende position

Danske e-butikker kræver trecifret millionbeløb i erstatning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere