Østre Landsret åbner Nets-sag om gebyr til e-handelsbutikker efter syv år

Nets’ retssag mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen rammer Østre Landsret syv år efter, at den blev anlagt. Nets er utilfreds med, at styrelsen tvang gebyret for brug af betalingskort i netbutikker ned.

Den langvarige retssag mellem Nets og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står nu til at indlede et nyt kapitel - denne gang i Østre Landsret.

Syv år efter, at Nets stævnede Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, lander sagen nemlig nu i Østre Landsret, der til december vil bruge tre dage på at finde en afgørelse.

Nets stævnede styrelsen i 2013, fordi styrelsen havde besluttet, at det det gennemsnitlige gebyr for at betale med betalingskort i netbutikker skulle sættes ned fra 1,90 kroner til 1,2 kroner.

Det kan du læse mere om her: Internetforhandlere jubler: Forhadt dankort-gebyr skal sænkes

Sagen blev oprindeligt rejst helt tilbage i 2010 af FDIH - Foreningen af Dansk Internet Handel - der fik medhold i Konkurrencestyrelsen, hvilket fik Nets til at sende sagen til Konkurrenceankenævnet.

Du kan læse mere om sagen her: Netbutikker: Vi er malkekvæg for Nets

Sagen fik FDI til at forlange, at Nets tilbagebetalte de danske netbetikker mere end 28 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Online-butikker kræver millioner retur fra Nets.

Læs også:

Fusion af Nets og Mastercard kan skade konkurrencen i Danmark: Overdrages nu til EU-Kommissionen

Nets anmeldt til bagmandspolitiets for at misbruge sin dominerende position

Danske e-butikker kræver trecifret millionbeløb i erstatning

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.