Internetforhandlere jubler: Forhadt dankort-gebyr skal sænkes

Brancheforeningen har fået medhold i klage over dankort-gebyrer på nettet. Se hvad det betyder.

Internetbutikkernes brancheforening har fået medhold i at Nets, der står for de danske dankort-betalinger på nettet, har krævet alt for høje gebyrer. Det er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har afgjort at Nets har misbrugt sit monopol til at kræve for høje gebyrer, og pålagt at der bliver rettet op på det inden 31. januar 2013.

"Vi er meget glade for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens klokkeklare afgørelse, der dokumenterer, at FDIH helt berettiget har rejst sagen mod Nets," siger Annette Falberg, der er administrerende direktør for Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH).

FDIH mener at Nets har krævet mellem 100 og 200 millioner kroner for meget op i gebyr siden 2008.

Helt konkret er gebyret ved dankortbetaling på nettet i dag 1,45 kroner pr. transaktion plus 0,1 procent af det handlede beløb.

Ifølge FDIH burde gebyret ikke være mere end et halve.

"Hvis vi ser på, at antallet betalinger på nettet, synes vi ikke det et rimeligt, at Nets har fastholdt en gebyr-model fra 2008 på trods af, at antallet af transaktioner og omsætningen ved nethandel er næsten fordoblet siden da," siger FDIH's kommunikationschef, Henrik Theil.

Når Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er gået ind i sagen, er det, fordi Nets har monopol på dankortbetalingen på nettet og derfor håndterer 70 procent af alle danske netkøb.

Ifølge § 79 i lov om betalingstjenester og elektroniske penge må Nets ikke tage urimelige priser ved at håndtere den monopolforretning.

Det mente FDIH imidlertid, at Nets gjorde og derfor rejste brancheforeningen sagen overfor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2010.  Det er den sag, de nu har fået medhold i.

Styrelsen har i afgørelsen krævet, at Nets går i forhandling med FDIH om, hvor stort gebyret skal være fremover.

Vores mål er en kraftig reduktion i gebyrbelastningen, der reelt afspejler Nets omkostninger og passer til den service, man får som netbutik," udtaler Annette Falberg fra FDIH.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.