Artikel top billede

Internetforhandlere jubler: Forhadt dankort-gebyr skal sænkes

Brancheforeningen har fået medhold i klage over dankort-gebyrer på nettet. Se hvad det betyder.

Internetbutikkernes brancheforening har fået medhold i at Nets, der står for de danske dankort-betalinger på nettet, har krævet alt for høje gebyrer. Det er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har afgjort at Nets har misbrugt sit monopol til at kræve for høje gebyrer, og pålagt at der bliver rettet op på det inden 31. januar 2013.

"Vi er meget glade for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens klokkeklare afgørelse, der dokumenterer, at FDIH helt berettiget har rejst sagen mod Nets," siger Annette Falberg, der er administrerende direktør for Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH).

FDIH mener at Nets har krævet mellem 100 og 200 millioner kroner for meget op i gebyr siden 2008.

Helt konkret er gebyret ved dankortbetaling på nettet i dag 1,45 kroner pr. transaktion plus 0,1 procent af det handlede beløb.

Ifølge FDIH burde gebyret ikke være mere end et halve.

"Hvis vi ser på, at antallet betalinger på nettet, synes vi ikke det et rimeligt, at Nets har fastholdt en gebyr-model fra 2008 på trods af, at antallet af transaktioner og omsætningen ved nethandel er næsten fordoblet siden da," siger FDIH's kommunikationschef, Henrik Theil.

Når Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er gået ind i sagen, er det, fordi Nets har monopol på dankortbetalingen på nettet og derfor håndterer 70 procent af alle danske netkøb.

Ifølge § 79 i lov om betalingstjenester og elektroniske penge må Nets ikke tage urimelige priser ved at håndtere den monopolforretning.

Det mente FDIH imidlertid, at Nets gjorde og derfor rejste brancheforeningen sagen overfor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2010.  Det er den sag, de nu har fået medhold i.

Styrelsen har i afgørelsen krævet, at Nets går i forhandling med FDIH om, hvor stort gebyret skal være fremover.

Vores mål er en kraftig reduktion i gebyrbelastningen, der reelt afspejler Nets omkostninger og passer til den service, man får som netbutik," udtaler Annette Falberg fra FDIH.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere