Artikel top billede

Internetforhandlere jubler: Forhadt dankort-gebyr skal sænkes

Brancheforeningen har fået medhold i klage over dankort-gebyrer på nettet. Se hvad det betyder.

Internetbutikkernes brancheforening har fået medhold i at Nets, der står for de danske dankort-betalinger på nettet, har krævet alt for høje gebyrer. Det er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har afgjort at Nets har misbrugt sit monopol til at kræve for høje gebyrer, og pålagt at der bliver rettet op på det inden 31. januar 2013.

"Vi er meget glade for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens klokkeklare afgørelse, der dokumenterer, at FDIH helt berettiget har rejst sagen mod Nets," siger Annette Falberg, der er administrerende direktør for Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH).

FDIH mener at Nets har krævet mellem 100 og 200 millioner kroner for meget op i gebyr siden 2008.

Helt konkret er gebyret ved dankortbetaling på nettet i dag 1,45 kroner pr. transaktion plus 0,1 procent af det handlede beløb.

Ifølge FDIH burde gebyret ikke være mere end et halve.

"Hvis vi ser på, at antallet betalinger på nettet, synes vi ikke det et rimeligt, at Nets har fastholdt en gebyr-model fra 2008 på trods af, at antallet af transaktioner og omsætningen ved nethandel er næsten fordoblet siden da," siger FDIH's kommunikationschef, Henrik Theil.

Når Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er gået ind i sagen, er det, fordi Nets har monopol på dankortbetalingen på nettet og derfor håndterer 70 procent af alle danske netkøb.

Ifølge § 79 i lov om betalingstjenester og elektroniske penge må Nets ikke tage urimelige priser ved at håndtere den monopolforretning.

Det mente FDIH imidlertid, at Nets gjorde og derfor rejste brancheforeningen sagen overfor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2010.  Det er den sag, de nu har fået medhold i.

Styrelsen har i afgørelsen krævet, at Nets går i forhandling med FDIH om, hvor stort gebyret skal være fremover.

Vores mål er en kraftig reduktion i gebyrbelastningen, der reelt afspejler Nets omkostninger og passer til den service, man får som netbutik," udtaler Annette Falberg fra FDIH.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere