Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte

Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.

De sidste par måneder har for alvor understreget hvor svært det er at spå om fremtiden.

For hvem havde i februar regnet med corona-krisen ville betyde, at først gær og toilet-papir – og senere rødvin og oksekød var blandt danskernes favorit-varer?

Men faktum er at vores indkøbs- og madvaner bliver påvirket af trends, modeluner og ja…også pandemier.

Det ved CIO hos Arla Torben Fabrin noget om.

Torben har siden 2010 stået i spidsen for at modernisere og effektivisere Arlas it-miljø og strategierne på området.

Arla, der har rødder helt tilbage til 1882, er i dag både en mejerivirksomhed med produktion af alt fra oste til ymer – og samtidig en moderne, toptunet digital forretning, der arbejder med alt fra predictive analytics og algoritmer til webshops.

I denne episode
Så lyt med i denne episode af The Digital Edge når Torben Fabrin deler ud af sine erfaringer med tre aktuelle emner:

- Hvordan Arla håndterede coronakrisen og den skiftende efterspørgsel - der blandt andet betød de travleste dage nogensinde til detailhandlen og et næsten total stop til institutioner og restauranter

- Hvordan en moderne fødevirksomhed toptuner sin supply chain for at kunne følge med de hurtige skift hos forbrugerne

- Hvordan den digitale markedsføring måtte omstille sig under krisen til at slå på hvordan man laver mad derhjemme, noget som ikke er så udbredt i mange lande

- Hvordan Arla arbejder med de globale forbrugertrends som bæredygtighed og transparens i produktionen.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP. Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.
Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.