Artikel top billede

Vidt udbredt sårbarhed opdaget: Flere end en milliard Android-enheder er berørt

En sikkerhedsbrist i de såkaldte DSP-kredsløb, som er blevet fundet i mange moderne Android-smartphones, kan udnyttes, vurderer en række sikkerhedsforskere.

Flere end en milliard smartphones og tablets med Android-styresystemet ombord trues af en indbygget sikkerhedsbrist i enhedernes såkaldte DSP-kredsløb kreeret af chip-giganten Qualcomm.

DSP-kredsløbet er en integreret del af mobiltelefonernes integrerede chips, hvor de varetager funktioner såsom afkodning af lyd- og videofiler.

Her har forskere it-sikkerhedsselskabet Checkpoint Security identificeret en sikkerhedsbrist, døbt ’Achilles’, der gør det muligt for ondsindede hackere at installere malware udenom mobilernes sikkerhedsforanstaltninger, skriver Ars Technica.

Sikkerhedsselskabet beskriver hvordan et angreb igennem Achilles-sårbarheden kan udnyttes til blandt andet fravriste oplysninger om lokation, aflytte lokaler og spionere igennem enhedens kameraer – uden at blive opdaget.

Sårbarheden kan også udnyttes til at gøre en enhed ufunktionsdygtig, lyder det.

Disse enheder er berørt

Bristen er i dag at finde ombord på telefoner med Qualcomms integrerede Snapdragon-chipset ombord, som er at finde i over 40 procent af det globale smartphone-marked. I alt betyder det, at over en milliard enheder er sårbare overfor truslen.

I en officiel meddelelse oplyser Qualcomm, at man er i færd med at udarbejde løsninger sammen med producenterne, mens selskabet noterer, at der ikke er tegn på, at sårbarheden er blevet udnyttet indtil videre.

Chip-giganten opfordrer ved samme lejlighed brugere af de berørte enheder til at hente de nyeste sikkerhedsopdateringer og kun installere programmer igennem pålidelige app-butikker, såsom Googles Play Store.

I Danmarks findes de berørte processorer i telefoner fra blandt andre Samsung, Nokia, Motorola, Sony og OnePlus.

Læs også: Datatilsynet slår fast: Giver grønt lys til brug af fingeraftryk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere