Artikel top billede

Vidt udbredt sårbarhed opdaget: Flere end en milliard Android-enheder er berørt

En sikkerhedsbrist i de såkaldte DSP-kredsløb, som er blevet fundet i mange moderne Android-smartphones, kan udnyttes, vurderer en række sikkerhedsforskere.

Flere end en milliard smartphones og tablets med Android-styresystemet ombord trues af en indbygget sikkerhedsbrist i enhedernes såkaldte DSP-kredsløb kreeret af chip-giganten Qualcomm.

DSP-kredsløbet er en integreret del af mobiltelefonernes integrerede chips, hvor de varetager funktioner såsom afkodning af lyd- og videofiler.

Her har forskere it-sikkerhedsselskabet Checkpoint Security identificeret en sikkerhedsbrist, døbt ’Achilles’, der gør det muligt for ondsindede hackere at installere malware udenom mobilernes sikkerhedsforanstaltninger, skriver Ars Technica.

Sikkerhedsselskabet beskriver hvordan et angreb igennem Achilles-sårbarheden kan udnyttes til blandt andet fravriste oplysninger om lokation, aflytte lokaler og spionere igennem enhedens kameraer – uden at blive opdaget.

Sårbarheden kan også udnyttes til at gøre en enhed ufunktionsdygtig, lyder det.

Disse enheder er berørt

Bristen er i dag at finde ombord på telefoner med Qualcomms integrerede Snapdragon-chipset ombord, som er at finde i over 40 procent af det globale smartphone-marked. I alt betyder det, at over en milliard enheder er sårbare overfor truslen.

I en officiel meddelelse oplyser Qualcomm, at man er i færd med at udarbejde løsninger sammen med producenterne, mens selskabet noterer, at der ikke er tegn på, at sårbarheden er blevet udnyttet indtil videre.

Chip-giganten opfordrer ved samme lejlighed brugere af de berørte enheder til at hente de nyeste sikkerhedsopdateringer og kun installere programmer igennem pålidelige app-butikker, såsom Googles Play Store.

I Danmarks findes de berørte processorer i telefoner fra blandt andre Samsung, Nokia, Motorola, Sony og OnePlus.

Læs også: Datatilsynet slår fast: Giver grønt lys til brug af fingeraftryk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere