Vidt udbredt sårbarhed opdaget: Flere end en milliard Android-enheder er berørt

En sikkerhedsbrist i de såkaldte DSP-kredsløb, som er blevet fundet i mange moderne Android-smartphones, kan udnyttes, vurderer en række sikkerhedsforskere.

Flere end en milliard smartphones og tablets med Android-styresystemet ombord trues af en indbygget sikkerhedsbrist i enhedernes såkaldte DSP-kredsløb kreeret af chip-giganten Qualcomm.

DSP-kredsløbet er en integreret del af mobiltelefonernes integrerede chips, hvor de varetager funktioner såsom afkodning af lyd- og videofiler.

Her har forskere it-sikkerhedsselskabet Checkpoint Security identificeret en sikkerhedsbrist, døbt ’Achilles’, der gør det muligt for ondsindede hackere at installere malware udenom mobilernes sikkerhedsforanstaltninger, skriver Ars Technica.

Sikkerhedsselskabet beskriver hvordan et angreb igennem Achilles-sårbarheden kan udnyttes til blandt andet fravriste oplysninger om lokation, aflytte lokaler og spionere igennem enhedens kameraer – uden at blive opdaget.

Sårbarheden kan også udnyttes til at gøre en enhed ufunktionsdygtig, lyder det.

Disse enheder er berørt
Bristen er i dag at finde ombord på telefoner med Qualcomms integrerede Snapdragon-chipset ombord, som er at finde i over 40 procent af det globale smartphone-marked. I alt betyder det, at over en milliard enheder er sårbare overfor truslen.

I en officiel meddelelse oplyser Qualcomm, at man er i færd med at udarbejde løsninger sammen med producenterne, mens selskabet noterer, at der ikke er tegn på, at sårbarheden er blevet udnyttet indtil videre.

Chip-giganten opfordrer ved samme lejlighed brugere af de berørte enheder til at hente de nyeste sikkerhedsopdateringer og kun installere programmer igennem pålidelige app-butikker, såsom Googles Play Store.

I Danmarks findes de berørte processorer i telefoner fra blandt andre Samsung, Nokia, Motorola, Sony og OnePlus.

Læs også: Datatilsynet slår fast: Giver grønt lys til brug af fingeraftryk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.