Artikel top billede

Norsk tilsyn udsat for phishingangreb: “Det ser ud til, at e-mails er blevet sendt ud til hele kontaktlisten“

En norsk tilsynsmyndighed er blevet udsat for et phishing-angreb, hvor skadelige e-mails er blevet sendt ud til medarbejdere og eksterne kontakter.

Det statslige norske tilsyn Petroleumstilsynet har været udsat for et phishing-angreb.

Det skriver det norske medie Nettavisen.no .

Petreolumstilsynet er ansvarlig for sikkerheden, beredskabet og arbejdsmiljøet i den store norske olieindustri, og ifølge Netavisen.no blev en af tilsynets medarbejderes e-mailkonti misbrugt til at udsende ondsindede links.

“Der er blevet udsendt en del e-mails med links, som umiddelbart ser tilforladelige ud, men som afviklet ondsindet kode, hvis man klikker på linket. Såvidt vi ved er der tale om, at der er blevet sendt mails ud fra én konti, men jeg kender endnu ikke alle omstændighederne,” siger Øyvind Midttun, pressekontakt i Petroleumstilsynet, til Netavisen.no.

Omstændighederne er ukendte

Petroleumstilsynet ønsker ikke at oplyse, hvordan den pågældende medarbejders konto er blevet misbrugt.

Ifølge Nettavisen.no blev phishing-angrebet opdagede, da tilsynet begyndte at modtage reaktioner fra modtagerne af de skadelige e-mails.

“Det blev dagen efter vi fik tilbagemeldinger fra folk ekstremt og internt i Petroleumstilsynet. Det ser ud til, at e-mails er blevet sendt ud til hele kontaktlisten,” siger Øyvind Midttun.

Phishing-angrebet kommer ifølge Petroleumstilsynet blot et år efter, at søster-myndigheden Oljedirektoratet, der er nabo til Petroleumstilsynet i Stavanger, blev franarret 17,6 millioner norske kroner i en fakturasvindel.
IT-JOB

Gehl – Making cities for people

IT Manager

Capgemini Danmark A/S

Azure Architect & Azure Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere