Norsk tilsyn udsat for phishingangreb: “Det ser ud til, at e-mails er blevet sendt ud til hele kontaktlisten“

En norsk tilsynsmyndighed er blevet udsat for et phishing-angreb, hvor skadelige e-mails er blevet sendt ud til medarbejdere og eksterne kontakter.

Det statslige norske tilsyn Petroleumstilsynet har været udsat for et phishing-angreb.

Det skriver det norske medie Nettavisen.no .

Petreolumstilsynet er ansvarlig for sikkerheden, beredskabet og arbejdsmiljøet i den store norske olieindustri, og ifølge Netavisen.no blev en af tilsynets medarbejderes e-mailkonti misbrugt til at udsende ondsindede links.

“Der er blevet udsendt en del e-mails med links, som umiddelbart ser tilforladelige ud, men som afviklet ondsindet kode, hvis man klikker på linket. Såvidt vi ved er der tale om, at der er blevet sendt mails ud fra én konti, men jeg kender endnu ikke alle omstændighederne,” siger Øyvind Midttun, pressekontakt i Petroleumstilsynet, til Netavisen.no.

Omstændighederne er ukendte
Petroleumstilsynet ønsker ikke at oplyse, hvordan den pågældende medarbejders konto er blevet misbrugt.

Ifølge Nettavisen.no blev phishing-angrebet opdagede, da tilsynet begyndte at modtage reaktioner fra modtagerne af de skadelige e-mails.

“Det blev dagen efter vi fik tilbagemeldinger fra folk ekstremt og internt i Petroleumstilsynet. Det ser ud til, at e-mails er blevet sendt ud til hele kontaktlisten,” siger Øyvind Midttun.

Phishing-angrebet kommer ifølge Petroleumstilsynet blot et år efter, at søster-myndigheden Oljedirektoratet, der er nabo til Petroleumstilsynet i Stavanger, blev franarret 17,6 millioner norske kroner i en fakturasvindel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.