Artikel top billede

Norsk tilsyn udsat for phishingangreb: “Det ser ud til, at e-mails er blevet sendt ud til hele kontaktlisten“

En norsk tilsynsmyndighed er blevet udsat for et phishing-angreb, hvor skadelige e-mails er blevet sendt ud til medarbejdere og eksterne kontakter.

Det statslige norske tilsyn Petroleumstilsynet har været udsat for et phishing-angreb.

Det skriver det norske medie Nettavisen.no .

Petreolumstilsynet er ansvarlig for sikkerheden, beredskabet og arbejdsmiljøet i den store norske olieindustri, og ifølge Netavisen.no blev en af tilsynets medarbejderes e-mailkonti misbrugt til at udsende ondsindede links.

“Der er blevet udsendt en del e-mails med links, som umiddelbart ser tilforladelige ud, men som afviklet ondsindet kode, hvis man klikker på linket. Såvidt vi ved er der tale om, at der er blevet sendt mails ud fra én konti, men jeg kender endnu ikke alle omstændighederne,” siger Øyvind Midttun, pressekontakt i Petroleumstilsynet, til Netavisen.no.

Omstændighederne er ukendte

Petroleumstilsynet ønsker ikke at oplyse, hvordan den pågældende medarbejders konto er blevet misbrugt.

Ifølge Nettavisen.no blev phishing-angrebet opdagede, da tilsynet begyndte at modtage reaktioner fra modtagerne af de skadelige e-mails.

“Det blev dagen efter vi fik tilbagemeldinger fra folk ekstremt og internt i Petroleumstilsynet. Det ser ud til, at e-mails er blevet sendt ud til hele kontaktlisten,” siger Øyvind Midttun.

Phishing-angrebet kommer ifølge Petroleumstilsynet blot et år efter, at søster-myndigheden Oljedirektoratet, der er nabo til Petroleumstilsynet i Stavanger, blev franarret 17,6 millioner norske kroner i en fakturasvindel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere