Artikel top billede

Norsk tilsyn udsat for phishingangreb: “Det ser ud til, at e-mails er blevet sendt ud til hele kontaktlisten“

En norsk tilsynsmyndighed er blevet udsat for et phishing-angreb, hvor skadelige e-mails er blevet sendt ud til medarbejdere og eksterne kontakter.

Det statslige norske tilsyn Petroleumstilsynet har været udsat for et phishing-angreb.

Det skriver det norske medie Nettavisen.no .

Petreolumstilsynet er ansvarlig for sikkerheden, beredskabet og arbejdsmiljøet i den store norske olieindustri, og ifølge Netavisen.no blev en af tilsynets medarbejderes e-mailkonti misbrugt til at udsende ondsindede links.

“Der er blevet udsendt en del e-mails med links, som umiddelbart ser tilforladelige ud, men som afviklet ondsindet kode, hvis man klikker på linket. Såvidt vi ved er der tale om, at der er blevet sendt mails ud fra én konti, men jeg kender endnu ikke alle omstændighederne,” siger Øyvind Midttun, pressekontakt i Petroleumstilsynet, til Netavisen.no.

Omstændighederne er ukendte

Petroleumstilsynet ønsker ikke at oplyse, hvordan den pågældende medarbejders konto er blevet misbrugt.

Ifølge Nettavisen.no blev phishing-angrebet opdagede, da tilsynet begyndte at modtage reaktioner fra modtagerne af de skadelige e-mails.

“Det blev dagen efter vi fik tilbagemeldinger fra folk ekstremt og internt i Petroleumstilsynet. Det ser ud til, at e-mails er blevet sendt ud til hele kontaktlisten,” siger Øyvind Midttun.

Phishing-angrebet kommer ifølge Petroleumstilsynet blot et år efter, at søster-myndigheden Oljedirektoratet, der er nabo til Petroleumstilsynet i Stavanger, blev franarret 17,6 millioner norske kroner i en fakturasvindel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere