Norsk tilsyn udsat for phishingangreb: “Det ser ud til, at e-mails er blevet sendt ud til hele kontaktlisten“

En norsk tilsynsmyndighed er blevet udsat for et phishing-angreb, hvor skadelige e-mails er blevet sendt ud til medarbejdere og eksterne kontakter.

Det statslige norske tilsyn Petroleumstilsynet har været udsat for et phishing-angreb.

Det skriver det norske medie Nettavisen.no .

Petreolumstilsynet er ansvarlig for sikkerheden, beredskabet og arbejdsmiljøet i den store norske olieindustri, og ifølge Netavisen.no blev en af tilsynets medarbejderes e-mailkonti misbrugt til at udsende ondsindede links.

“Der er blevet udsendt en del e-mails med links, som umiddelbart ser tilforladelige ud, men som afviklet ondsindet kode, hvis man klikker på linket. Såvidt vi ved er der tale om, at der er blevet sendt mails ud fra én konti, men jeg kender endnu ikke alle omstændighederne,” siger Øyvind Midttun, pressekontakt i Petroleumstilsynet, til Netavisen.no.

Omstændighederne er ukendte
Petroleumstilsynet ønsker ikke at oplyse, hvordan den pågældende medarbejders konto er blevet misbrugt.

Ifølge Nettavisen.no blev phishing-angrebet opdagede, da tilsynet begyndte at modtage reaktioner fra modtagerne af de skadelige e-mails.

“Det blev dagen efter vi fik tilbagemeldinger fra folk ekstremt og internt i Petroleumstilsynet. Det ser ud til, at e-mails er blevet sendt ud til hele kontaktlisten,” siger Øyvind Midttun.

Phishing-angrebet kommer ifølge Petroleumstilsynet blot et år efter, at søster-myndigheden Oljedirektoratet, der er nabo til Petroleumstilsynet i Stavanger, blev franarret 17,6 millioner norske kroner i en fakturasvindel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.