Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: THE_WHITE_HOUSE / SHEALAH_CRAIGHEAD)

Trump gør alvor af trussel: Få dage til at TikTok og WeChat blokeres

USA’s præsident vil have fjernet de populære kinesiske apps TikTok og WeChat fra landets app-butikker som Apple App Store og Googles Play Store

Den amerikanske regering med præsident Trump i spidsen gør nu alvor af sin trussel om at indskrænke kinesiske apps adgang til det amerikanske hjemmemarked.

Søndag 21. september vil den populære video-tjeneste TikTok og chat-tjenesten WeChat blive forment fra landets app butikker som Apples App Store og Googles Play butik, det skriver The New York Times.

Tjenesterne anvendes i dag af omkring 100 millioner amerikanske brugere.

”Dagens træk beviser endnu en gang, at præsident Trump vil gøre alt i sin magt for at sikre landets sikkerhed og beskytte amerikanere mod trusler fra det kinesiske kommunistiske parti,” lyder det fra landets handelsminister Wilbur Ross.

Se også: Oracles handel med TikTok kan hænge i en tynd tråd

Skærpet WeChat-forbud

Den kinesiske chat-app WeChat bliver ramt af et skærpet forbud, som vil blokere for betalinger igennem app’en.

Samtidig vil et sæt restriktioner forhindre internet-udbydere, indholdsleverandører, internet-transittjenester eller monitoreringstjenester i at arbejde med WeChat eller at benytte WeChat’s kode i forbindelsen med andet software eller tjenester i landet.

Et lignende forbud vil blive indført overfor app’en TikTok 12. november, lyder det.

Begge apps har været i den amerikanske regerings søgelys siden august måned, hvor præsident Trump via dekret indskærpede begge apps ovenpå anklager om, at deres data kan tilgås af den kinesiske regering.

WeChat anses for at være et essentielt chat-program i hjemlandet Kina, men også for private og virksomheder med kontakter i Kina.

TikTok har hurtigt vundet indpas som et populært socialt medie i USA, og virksomheden bag, ByteDance er i forhandling med Oracle om en delvis handel af den sociale platform.

Læs også: USA gør klar til at lukke af for Kina: Vil rense ud med kæmpe-kampagnen ‘Clean Networks’