Trump gør alvor af trussel: Få dage til at TikTok og WeChat blokeres

USA’s præsident vil have fjernet de populære kinesiske apps TikTok og WeChat fra landets app-butikker som Apple App Store og Googles Play Store

Den amerikanske regering med præsident Trump i spidsen gør nu alvor af sin trussel om at indskrænke kinesiske apps adgang til det amerikanske hjemmemarked.

Søndag 21. september vil den populære video-tjeneste TikTok og chat-tjenesten WeChat blive forment fra landets app butikker som Apples App Store og Googles Play butik, det skriver The New York Times.

Tjenesterne anvendes i dag af omkring 100 millioner amerikanske brugere.

”Dagens træk beviser endnu en gang, at præsident Trump vil gøre alt i sin magt for at sikre landets sikkerhed og beskytte amerikanere mod trusler fra det kinesiske kommunistiske parti,” lyder det fra landets handelsminister Wilbur Ross.

Se også: Oracles handel med TikTok kan hænge i en tynd tråd

Skærpet WeChat-forbud
Den kinesiske chat-app WeChat bliver ramt af et skærpet forbud, som vil blokere for betalinger igennem app’en.

Samtidig vil et sæt restriktioner forhindre internet-udbydere, indholdsleverandører, internet-transittjenester eller monitoreringstjenester i at arbejde med WeChat eller at benytte WeChat’s kode i forbindelsen med andet software eller tjenester i landet.

Et lignende forbud vil blive indført overfor app’en TikTok 12. november, lyder det.

Begge apps har været i den amerikanske regerings søgelys siden august måned, hvor præsident Trump via dekret indskærpede begge apps ovenpå anklager om, at deres data kan tilgås af den kinesiske regering.

WeChat anses for at være et essentielt chat-program i hjemlandet Kina, men også for private og virksomheder med kontakter i Kina.

TikTok har hurtigt vundet indpas som et populært socialt medie i USA, og virksomheden bag, ByteDance er i forhandling med Oracle om en delvis handel af den sociale platform.

Læs også: USA gør klar til at lukke af for Kina: Vil rense ud med kæmpe-kampagnen ‘Clean Networks’
Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.