Morgen-briefing: For få danskere har hentet corona-app / SAP nedjusterer forventninger for 2020 / Microsoft er tavs storinvestor for præsidentkandidat

For få danskere har hentet corona-app. SAP nedjusterer forventninger for 2020. Microsoft er tavs storinvestor for præsidentkandidat. SimCorp-ejer køber op. BEC genopfinder sig selv.

Godmorgen til endnu en morgen-briefing her fra Computerworld, hvor vi tager dagens korte it-nyheder her fra morgenstunden.

For få danskere har hentet corona-app
Smitteopsporings-appen Smittestop har fortsat for få brugere til at det rigtig en har en effekt i kampen mod coronavirus.

Det skriver Politiken i dagens avis.

I løbet af det seneste uge er appen hentet 33.000 gange og dermed har 1,7 millioner danskere nu appen installeret på deres smartphone. Men det er ikke godt nok, vurderer Camilla Gregersen, formand for fagforeningen DM og medlem af Dataetisk Råd.

"De negative historier om, at appen ikke virker, får nok mange til at tænke, at så gider de ikke at hente den. Det tager tre minutter, og det kan være en barriere – selv om det er enormt vigtigt at få det gjort. Jo flere, der henter den, jo bedre virker den," siger Camilla Gregersen til avisen.

Antallet af danskere der er blevet testet positiv med Covid-19 alene fordi de har hentet appen er derfor heller ikke særlig højt. Tal fra Sundheds- og Ældreministeriet viser, at 48 danskere er blevet testet positive fordi de blev advaret om eksponering for virus i appen.

SAP nedjusterer forventninger for 2020
Den tyske software-gigant SAP kommer til at blive ramt af coronakrisen, og tager nu konsekvensen af krisen.

Selskabet nedjusterer nemlig nu forventningerne til det kommende regnskab, skriver Ritzau.

Den globale epidemi spænder nemlig ben for selskabet cloud-forretningen, og dermed nedjusterer man nu forventingen til resultatet for 2020. Omsætningen ventes at lande på mellem 27,2-27,8 milliarder euro mod tidligere 27,8-28,5 milliarder euro.

Microsoft er tavs storinvestor for Joe Biden
Vi kommer ikke uden om igen at skulle runde det amerikanske præsidentvalg, der som bekendt løber af stablen 3. november. Det amerikanske præsidentvalg er nemlig den dyreste valgkamp i verden og 2020 ser ud til at blive endnu et rekordår for de to præsidentkampagner.

Milliondonationer fra private personer og virksomheder er en af hovedårsagerne til de enorme beløb kandidater kan bruge og her er it-giganten Microsoft en af nøglespillerne.

Microsoft er nemlig den fjerdestørste bidragsyder til demokraternes kandidat Joe Biden, skriver Reuters.

Det skyldes især selskabet topchef Brad Smith der har spillet en nøglerolle, når det gælder om at skrabe penge sammen til en række begivenheder forud for præsidentvalget.

Opbakningen kommer på trods af at Microsoft fik sikre sig en kontrakt på 10 milliarder dollar til det såkaldte JEDI-projekt. Flere mener Microsoft vandt kontrakten foran Amazon, som Donald Trump har et horn i siden på efter en langvarig konflikt med selskabets stifter Jeff Bezos.

SimCorp-ejer køber op
Det amerikanske investeringsselskab The Capital Group Companies, Inc. har købt op i it-kæmpen SimCorp.

Selskabet har nemlig øget sin aktieandel, så det i dag ejer 10,01 procent af det danske selskab.

Det oplyser parterne i en selskabsmeddelelse.

Investeringsselskabet The Capital Group Companies har hovedkvarter i Los Angeles og er sammen med amerikanske Ameriprise Financial den største enkelt-investor i SimCorp.

SimCorp har i alt har omkring 9.200 registrerede aktionærer. Langt størstedelen af aktiekapitalen - omkring 78 procent - er på udenlandske hænder, mens omkring seks procent ejes af selskabets medarbejdere.

BEC genopfinder sig selv
Den danske bankcentral BEC har med egne ord genopfundet sig selv med en ny visuel identitet, som man fremover skal genkende virksomheden på.

”BEC er en ganske anden virksomhed end for bare fem år siden, og de strategiske forandringer kommer kun til at gå endnu hurtigere. Dagene som ’edb-central’ er long gone, og det skal man også kunne se på os,” siger administrerende direktør Jesper Nielsen i en meddelese.

Det er i forbindelse med Jesper Nilsens officielle indtog i chefstolen 1. oktober, der har sat gang i de visuelle ændringer hos BEC.

”Den virksomhed, som jeg er trådt ind i, er nået langt med agil it-udvikling, er i gang med at åbne sin it-arkitektur og har markedsledende cloudteknologier i drift – og flere på vej,” fortæller Jesper Nielsen, og fremhæver, at BEC med ham ved roret vil opsøge endnu flere partnerskaber og samarbejder.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.