BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Microsoft advarer: Drop sms og telefonbeskeder til flerfaktorgodkendelse

Sms og talebeskeder via telefonnettet som en del af flerfaktor-beskyttelse er en skidt ide, advarer Microsoft. Teknikken er for usikker, og det er for let at for phishing-angribere at omgå beskyttelsen.

Adobe og PayPal er blandt de it-giganter, som bruger sms’er som en del af en flerfaktorbeskyttelse til deres tjenester. Men den teknik dur bare ikke, lyder det nu fra Microsofts chef for indentitetssikkerhed, Alex Weinert.

I et blogindlæg skriver han, at sms’er og telefonbeskeder over det almindelige telenet er for risikabel en metode, for eksempelvis phishing-angribere kan opsnappe dem.

Desuden kan teknikken ikke tilpasses forskellige brugertyper, og derfor står det klar, at der er grænser for, hvor meget metoden kan forbedres.

Han fremhæver, at angribere eksempelvis kan bruge software, som opsnapper sms’er.

Angribere kan også udnytte det faktum, at sms’er nogen gange ikke når frem til modtageren, og at der af og til er forsinkelser i systemet.

Et andet problem er, at mange af systemerne understøttes af online-konti og kundeservice-medarbejdere, hvoraf sidstnævnte er mulige ofre for bestikkelse, trusler, afpresning og alt muligt andet.

It-branchen bør i stedet gå over til app-baseret godkendelsesprocedure som eksempelvis Microsoft Authenticator, mener han.


mest debatterede artikler

Premium
Løbet er kørt for Intels lynhurtige lager-teknologi ’Optane’: Aflives om kort tid
Det er slut med de lynhurtige Optane-ssd diske til desktop-pc'er. Om godt en måned er løbet helt kørt.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.