Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Alvorligt sikkerhedshul fundet i populær mødesoftware: Gør det muligt for fremmede at spionere på møder

En sårbarhed har gjort det muligt for folk at deltage i videokonferencer uden, at de kunne ses af de andre mødedeltagere.

Der blevet fundet en række alvorlige sårbarheder i videokonferencesoftwaren Webex fra Cisco. Det skriver it-mediet Techradar.

Det var IBM, der er Webex-kunde, som ifølge Techradar opdagede sårbarhederne.

Det skete i forbindelse med et sikkerhedstjek, som selskabet forskningsdivision IBM Research og IBM’s sikkerhedsafdeling foretog af de værktøjer, som selskabet anvender til at afholde virtuelle møder.

Læs også: Zoom klar med kryptering, en ny app-platform og muligheden for at afholde video-events for betalende deltagere

Kunne deltage som spøgelser

Cisco har navnetgivet sårbarhederne CVE-2020-3441, CVE-2020-3471 og CVE-2020-3419 ifølge Cisco vil sårbarhederne, hvis de bliver udnyttet, gøre det muligt for folk at deltage i virtuelle Webex møder som ”spøgelser.”

Det vil sige, at de er usynlige for de andre deltagere og hverken dukker op med billede, lyd, ikoner eller synlige på mødelisten.

Alligevel have de adgang til både lyd, video, chat og delte skærmbilleder fra mødet, og dermed bliver det i praksis muligt for uvedkommende at spionere på videomøder.

Den hemmelige mødedeltager vil også kunne få adgang til fulde navne, mail-adresser og ip-adresser på mødedeltagerne.

Gode råd til videomøder

IBM har indberettet sårbarhederne til Cisco, som nu har rettet dem.

Efter opdagelsen af sårbarhederne har IBM ifølge Techradar udformet en række anbefalinger til andre virksomheder, der tager nye samarbejdsværktøjer i brug.

IBM anbefaler blandt andet, at organisationer sikkerhedstjekker alle nye samarbejdsværktøjer, løbende evaluerer politikkerne for fortrolige opkald, bruger unikke møde-id’er, bruger adgangskoder eller pinkode ved starten af mødet samt starter alle møder med et navneopråb så man ved hvem alle deltagerne er og at man omgående afslutter mistænkelige møder.

Læs også: Zoom klar med ny sikkerhedsfunktion, der advarer mod uønskede gæster




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere