Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Alvorligt sikkerhedshul fundet i populær mødesoftware: Gør det muligt for fremmede at spionere på møder

En sårbarhed har gjort det muligt for folk at deltage i videokonferencer uden, at de kunne ses af de andre mødedeltagere.

Der blevet fundet en række alvorlige sårbarheder i videokonferencesoftwaren Webex fra Cisco. Det skriver it-mediet Techradar.

Det var IBM, der er Webex-kunde, som ifølge Techradar opdagede sårbarhederne.

Det skete i forbindelse med et sikkerhedstjek, som selskabet forskningsdivision IBM Research og IBM’s sikkerhedsafdeling foretog af de værktøjer, som selskabet anvender til at afholde virtuelle møder.

Læs også: Zoom klar med kryptering, en ny app-platform og muligheden for at afholde video-events for betalende deltagere

Kunne deltage som spøgelser

Cisco har navnetgivet sårbarhederne CVE-2020-3441, CVE-2020-3471 og CVE-2020-3419 ifølge Cisco vil sårbarhederne, hvis de bliver udnyttet, gøre det muligt for folk at deltage i virtuelle Webex møder som ”spøgelser.”

Det vil sige, at de er usynlige for de andre deltagere og hverken dukker op med billede, lyd, ikoner eller synlige på mødelisten.

Alligevel have de adgang til både lyd, video, chat og delte skærmbilleder fra mødet, og dermed bliver det i praksis muligt for uvedkommende at spionere på videomøder.

Den hemmelige mødedeltager vil også kunne få adgang til fulde navne, mail-adresser og ip-adresser på mødedeltagerne.

Gode råd til videomøder

IBM har indberettet sårbarhederne til Cisco, som nu har rettet dem.

Efter opdagelsen af sårbarhederne har IBM ifølge Techradar udformet en række anbefalinger til andre virksomheder, der tager nye samarbejdsværktøjer i brug.

IBM anbefaler blandt andet, at organisationer sikkerhedstjekker alle nye samarbejdsværktøjer, løbende evaluerer politikkerne for fortrolige opkald, bruger unikke møde-id’er, bruger adgangskoder eller pinkode ved starten af mødet samt starter alle møder med et navneopråb så man ved hvem alle deltagerne er og at man omgående afslutter mistænkelige møder.

Læs også: Zoom klar med ny sikkerhedsfunktion, der advarer mod uønskede gæster




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere