Stor efterspørgsel får priserne på grafikkort til at stige: Grafikgiganten Nvidia overvejer at lancere helt ny produkt-kategori

Udbuddet og efterspørgslen vokser ikke i trit med hinanden, hvilket giver udsigt til endnu dyrere grafikkort i de kommende måneder.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Se, hvad der vil presse Nvidia i de kommende måneder
  • Indsigt i Nvidias mulige løsning
  • Overblik over hvad det får af betydning for markedet
703
3:45 min
Endnu en prispukkel for grafikkort er ved at vokse sig stor.

De hurtige komponenter, der excellerer i at klare massive parallelle regnestykker på samme gang, er i høj kurs i både gaming-maskiner, server-rum og hyper-scale data-centre.

Priserne lå i forvejen i et højt leje, men allerede nu varsler leverandører om, at et begrænset udbud vil få dem til at presse priserne yderlige i vejret.

Det får den amerikanske grafik-gigant Nvidia til at overveje at kaste sig ud i en helt ny produktkategori for at imødekomme efterspørgslen.

Læs også: Store prisstigninger på grafikkort i vente: Leverandører er pressede og vil sætte priserne op

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Bankdata klar med sin største it-leverance nogensinde: “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft”
Om to måder går Bankdata ind i næste fase af det største initiativ i virksomhedens historie. “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft. Det har været et stort og meget vigtigt projekt,” siger udviklingsdirektør hos Bankdata Christian Wiese.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.