Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsoft har reduceret sin CO2-udledning med seks procent på et år / Amerikansk betalingsfirma køber danske Roger / Hospital i Køge indfører italienske robot-slæder / Morten Christiansen får mere ansvar i 3

Microsoft har reduceret sin CO2-udledning med seks procent på et år. Amerikansk betalingsfirma køber danske Roger.
Hospital i Køge indfører robot-slæder. Morten Christiansen får mere ansvar i 3. Huawei beklager ansigtsgenkendelse af forfulgt mindretal. Xiaomi sagsøger USA. Nye vejledninger om høj sikkerhed på distancen.

Velkommen til ugens første morgen-briefing fra Computerworld, der tager hul på en uge i vinterens tegn.

Dagens morgen-briefing er sammensat på morgen-kvisten af Dan Jensen.

Microsoft har reduceret sin CO2-udledning med seks procent på et år

Microsoft har reduceret sin CO2-udledning med seks procent på et år
Microsoft har i løbet af det seneste år nedbragt sin CO2-udledning med seks procent, hvilket svarer til 730.000 ton CO2.

Det meddeler selskabet i forbindelse med, at det er et år siden, at Microsoft lancerede et ambitiøst klima-program, der sigter efter at fjerne selskabets samlede klima-aftryk helt og aldeles inden 2050.

“Et væsentligt element for at nå målet er at accelerere processen ved at skifte fra fossile brændstoffer til vedvarende energikilder både i Microsoft og blandt leverandører,” lyder det fra Microsoft.

Selskabet peger på, at det anser udvikling af ny teknologi for at være helt afgørende for at nedbringe CO2. Microsoft har derfor etableret en klimainnovationsfond, som skal investere i ny klima-teknologi.

Du kan læse mere om Microsofts klimaplan her: Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975.

Amerikansk betalingsfirma køber danske Roger

Det amerikanske betalingsfirma Fleetcor overtager danske Roger, der står bag en cloud-baseret software-løsning til små og mellemstore virksomheders kreditor-bogholderi.

Amerikanerne vil anvende den danske teknologi som led i et fremstød mod netop denne type virksomheder i både USA og Europa.

“Platformen benytter blandt andet machine learning-teknologi til at indsamle og scanne fakturaer og kvitteringer, hvorved manuel indtastning bliver elimineret,” meddeler selskaberne.

Roger kommer til at fungere som en selvstændig enhed under Fleetcor.

Roger landede i sit seneste tilgængelige regnskabsår et underskud på 4,5 millioner kroner.

Hospital i Køge indfører robot-slæder

Fremover vil 35 små selvkørende robot-slæde køre rundt på det kommende Sjællands Universitetshospital i Køge for at aflaste sygeplejersker, portører med senge og andet personale, som typisk transporterer varer i dagens løb.

De 35 robot-slæder skal leveres af italienske Oppent og kommer til at koste omkring 23 millioner kroner sammenlagt.

De automatiske robot-slæder - som hedder AMR’er (‘autonome mobile robotter’) skal fra 2022 fragte eksempelvis varer fra varemodtagelse og frem til afdelingerne, ligesom de skal transportere mad, uniformer, sengelinned, redskaber, medicin, affald, tomme senge og meget andet rundt på hospitalet.

Hospitalet meddeler, at de 35 robotter vil komme til at stå for 2.000 transporter i døgnet.

Du kan se billeder af og læse mere om robot-projektet på det kommende hospital her.

Morten Christiansen får mere ansvar i 3

3-direktør Morten Christiansen er blevet udnævnt til såkaldt Regional CEO i mobilselskabet, der ejes af CK Hutchinson.

Med titlen følger ansvaret for 3 i Østrig, Danmark og Sverige. Morten Christiansen beholder ansvaret for 3 i Danmark, ligesom han siden 2018 har været CEO for 3 i Skandinavien.

Østrig og Sverige hertil har hver deres landechefer.

CK Hutchison meddeler, at udnævnelsen skyldes et ønske om i ‘højere grad at kunne afstemme indsatsen’ mellem de europæiske 3-selskaber.

Huawei beklager ansigtsgenkendelse af forfulgt mindretal

Kinesiske Huawei erkender, at selskabet har haft indført en funktion til raceprofilering i selskabets teknologi til ansigtsgenkendelse. Den er blevet anvendt til overvågning af det forfulgte etniske mindretal, uighurerne, i Kina.

Huaweis nordiske vicepræsident, Kenneth Frederiksen, siger ifølge Politiken, at selskabet har lært af sagen.

“Det var aldrig vores intention at bidrage til nogen diskriminerende opførsel mod minoriteter. Vi har lært af denne sag, at vi skal være endnu mere forsigtige med, hvordan vi stiller vores teknologi til rådighed,” hedder det i avisen.

Selskabets kommunikationschef, den tidligere DR-mand Tommy Zwicky, opsagde i december sin stilling af samme årsag.

Det kan du læse mere om her: Huaweis danske kommunikationschef stopper efter seks måneder på posten.

Xiaomi sagsøger USA

Den kinesiske smartphone-producent Xiaomi, sagsøger det amerikanske forsvarsministerium og det amerikanske finansministerium med krav om, at selskabet fjernes fra den amerikanske liste over selskaber, der har tæt tilknytning til det kinesiske militær.

Det kan du læse mere om her: Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen

Xiaomi afviser således blankt, at selskabet skulle være det, som amerikanerne kalder for et ‘kommunistisk kinesisk militært selskab.’

Xiaomi - der er blandt verdens største mobilproducenter - meddeler, at 75 procent af selskabet ejers af stifterne Lin Bin og Lei Jun, mens ingen med forbindelse til militæret ejer aktier.

Nye vejledninger om høj sikkerhed på distancen

Center for Cybersikkerhed og Digitaliseringsstyrelsen er klar med tre nye vejledninger, der indeholder gode råd om god cybersikkerhed ved distancearbejde.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen anvender omkring hver fjerde dansker privat computer-udstyr til distancearbejde, mens hver tredje ikke anvender de tjenester, som arbejdspladsen stiller til rådighed.

Det anbefales blandt andet, at man anvender VPN, altid verificerer mødedeltagere med billede, undgår at sende følsomme informationer via sms eller sociale medier, og at man ikke anvender eget udstyr uden aftale med sin arbejdsgiver.

Du kan finde de tre vejledninger her: sikkerdigital.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere