Artikel top billede

Henrik Wann Jensen har stiftet it-virksomheden Luxion sammen med sin bror Claus Wann Jensen.

Danske brødre sælger ud af it-virksomhed til kapitalfond

Stifterne af it-virksomheden Luxion har solgt en markant del af selskabet til kapitalfonden Gro Capital. Selskabet har en værdi i nærheden én milliard kroner.

Stifterne af it-virksomheden Luxion har solgt en del af selskabet til kapitalfonden Gro Capital.

Selskabet er blevet en veldrevet forrretning, der de seneste fire år har sikret de nuværende ejere et udbytte på 169 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

Ingen af parterne ønsker at oplyse prisen for købet eller hvor stor en andel af virksomhden Gro Capital har købt. Men ifølge Børsens oplysninger er der tale om mere end 35 procent af Luxion, der har en værdi tæt på én milliard kroner.

Læs også: To jyske brødre bag succesfuldt 3D-program lander rekordstort overskud

“Vi har brug for mere sparring, særligt vedrørende vores salg. Vi har nok lidt en reaktiv salgsmodel, hvor folk kommer til os, men vi kan mærke, at der er mere potentiale, hvis vi får en mere offensiv salgsmodel. Vi har haft en fornuftig indtjening, og så kan man godt blive lidt for tilfreds,” siger Claus Wann Jensen, der er den ene af de to stiftere af virksomheden, til avisen.

Han grundlagde Luxion sammen med sin bror Henrik Wann Jensen, og de to kan altså nu stikke et ukendt millionbeløb i lommen.

Luxion har hovedkontor i Aarhus, og har haft succes med egenudviklet 3D-software, som hyppigt benyttes af tech-giganter som Facebook, Google og Microsoft. It-virksomheden blev stiftet i 2003.

Læs også: Her er en ægte digital helt: Henrik fra Harlev
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere