Artikel top billede

Henrik Wann Jensen har stiftet it-virksomheden Luxion sammen med sin bror Claus Wann Jensen.

Danske brødre sælger ud af it-virksomhed til kapitalfond

Stifterne af it-virksomheden Luxion har solgt en markant del af selskabet til kapitalfonden Gro Capital. Selskabet har en værdi i nærheden én milliard kroner.

Stifterne af it-virksomheden Luxion har solgt en del af selskabet til kapitalfonden Gro Capital.

Selskabet er blevet en veldrevet forrretning, der de seneste fire år har sikret de nuværende ejere et udbytte på 169 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

Ingen af parterne ønsker at oplyse prisen for købet eller hvor stor en andel af virksomhden Gro Capital har købt. Men ifølge Børsens oplysninger er der tale om mere end 35 procent af Luxion, der har en værdi tæt på én milliard kroner.

Læs også: To jyske brødre bag succesfuldt 3D-program lander rekordstort overskud

“Vi har brug for mere sparring, særligt vedrørende vores salg. Vi har nok lidt en reaktiv salgsmodel, hvor folk kommer til os, men vi kan mærke, at der er mere potentiale, hvis vi får en mere offensiv salgsmodel. Vi har haft en fornuftig indtjening, og så kan man godt blive lidt for tilfreds,” siger Claus Wann Jensen, der er den ene af de to stiftere af virksomheden, til avisen.

Han grundlagde Luxion sammen med sin bror Henrik Wann Jensen, og de to kan altså nu stikke et ukendt millionbeløb i lommen.

Luxion har hovedkontor i Aarhus, og har haft succes med egenudviklet 3D-software, som hyppigt benyttes af tech-giganter som Facebook, Google og Microsoft. It-virksomheden blev stiftet i 2003.

Læs også: Her er en ægte digital helt: Henrik fra Harlev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere