Artikel top billede

Nuldagssårbarhed giver printer-mareridt for Windows-brugere: Forskere slår alarm

En nuldagssårbarhed i Windows' printer-administrationsprogram får forskere til at slå alarm. Sårbarheden kan potentielt give hackere direkte adgang til en virksomheds netværk.

En nuldagssårbarhed i Windows, der har fået navnet PrintNightmare, kan udnyttes af ondsindede hackere til at overtage Windows-domæneservere. Derfra kan indtrængeren let plante malware i server-ejerens netværk.

Sårbarheden påvirker Windows Print Spooler - det program, der mægler mellem Windows og din printer og sætter dine print-ordrer i kø.

Sårbarheden er endnu ikke blevet patchet af Microsoft, skriver BleepingComputer.

Forskere har testet sårbarheden på fuldt opdaterede Windows Server 2019-systemer, og var her i stand til at udføre kode i serverne.

Til at starte med, blev PrintNightmare forvekslet med en sårbarhed, som Microsoft patchede i begyndelsen af juni som CVE-2021-1675. Grundet forvirringen blev detaljer om PrintNightmare-sårbarheden og dens udnyttelse delt af kinesiske forskere 29. juni.

Deaktiver Print Spooler

Siden en patch af sårbarheden endnu ikke er tilgængelig anbefaler forskere på det kraftigste at deaktivere print-tjenesten - særligt på domænekontrol-systemer.

Hos sikkerhedsvirksomheden Lares har man offentliggjort en detaljeret guide til, hvordan Windows-brugere stopper og deaktiverer tjenesten enten gennem Group Policy-indstillingerne eller via et PowerShell-skript.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.