Artikel top billede

(Foto: suksawad / suksawad)

Nuldagssårbarhed giver printer-mareridt for Windows-brugere: Forskere slår alarm

En nuldagssårbarhed i Windows' printer-administrationsprogram får forskere til at slå alarm. Sårbarheden kan potentielt give hackere direkte adgang til en virksomheds netværk.

En nuldagssårbarhed i Windows, der har fået navnet PrintNightmare, kan udnyttes af ondsindede hackere til at overtage Windows-domæneservere. Derfra kan indtrængeren let plante malware i server-ejerens netværk.

Sårbarheden påvirker Windows Print Spooler - det program, der mægler mellem Windows og din printer og sætter dine print-ordrer i kø.

Sårbarheden er endnu ikke blevet patchet af Microsoft, skriver BleepingComputer.

Forskere har testet sårbarheden på fuldt opdaterede Windows Server 2019-systemer, og var her i stand til at udføre kode i serverne.

Til at starte med, blev PrintNightmare forvekslet med en sårbarhed, som Microsoft patchede i begyndelsen af juni som CVE-2021-1675. Grundet forvirringen blev detaljer om PrintNightmare-sårbarheden og dens udnyttelse delt af kinesiske forskere 29. juni.

Deaktiver Print Spooler

Siden en patch af sårbarheden endnu ikke er tilgængelig anbefaler forskere på det kraftigste at deaktivere print-tjenesten - særligt på domænekontrol-systemer.

Hos sikkerhedsvirksomheden Lares har man offentliggjort en detaljeret guide til, hvordan Windows-brugere stopper og deaktiverer tjenesten enten gennem Group Policy-indstillingerne eller via et PowerShell-skript.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere