Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Test: JBL Live Pro+: Det billigere alternativ - som skuffer med garanti

Computerworld tester: JBL's fikse nye headset virker så lovende. Men knas flere steder bliver kilde til hyppige frustrationer.

God lyd koster. Og det gør den særligt, hvis man vil have lyden serveret i et uhyre fikst og fuldt trådløst format.

Det er her at lydspecialisterne fra JBL vil byde ind.

Selskabet er blandt pionererne, når det gælder trådløs lyd, særligt i den mere prisvenlige del af spektret.

Det giver derfor grund til at se frem til at afprøve selskabets nye topmodel: De fuldt trådløse in-ear hovedtelefoner ’Live Pro+’.

Glimrende udgangspunkt

Med Live Pro+ synes JBL at have taget udgangspunkt i de populære Apple Airpods Pro – men det er altså ikke blot en kopi, men et forsøg på at forbedre dem, man er vidne til.

Eksempelvis er ladeetuiet lige så fikst og kompakt som Apples ditto, men den er også prydet med små lysende ladeindikatorer, der hurtigt viser, hvor meget strøm der tilbage. Smart og enkelt.

De enkelte ørepropper er også fint forarbejdede.

De er lette ­at få op, hæfter sig magnetisk til etuiet, mens de kan fungere som knap til start/stop af afspilning eller støjreduktion ved en simpel berøring.

Live Pro+ er også beskyttet mod elementerne med sin såkaldte IPX4 certificering, som skulle garantere en vis modstandsdygtighed overfor sprøjt og regndråber.

I praksis har de våde elementer aldrig truet headsettet – selv under adskillige regnvåde løbeture.

Men det har dog ikke forhindret dem i at være uegnede til sport, for silikonetipperne er så bløde, at Live Pro+ aldrig sidder rigtig fast. Og så snart der er sved involveret, vil de ryge af før eller senere.

Velspillende, når de spiller

JBL Live Pro+ er altså ikke de mest oplagte sparringspartnere til træningscenteret, men den primære opgave, at levere god trådløs musik, klares flot.

Lydbilledet lander halvvejs mellem det varme og neutrale, og der er en god portion detaljerigdom at finde i de to 11 millimeter drivere.

Som med mange andre mærker tilbyder JBL rige indstillingsmuligheder igennem en dedikeret app.

Hvad app’en ikke kan korrigere for, er driftstiden, som med en gennemsnitteligt tre timer er på det jævne, i et felt hvor fire eller fem timer også er set.

Etuiet giver dog også mulighed for en håndfuld opladninger af headsettet på farten.

Sporadisk stilhed

Jeg mistænker lidt det høje strømforbrug for at hænge sammen med den effektive aktive støjreduktion, der ellers diskes op med.

Det virker overraskende godt og der er kun få headsets, såsom Apples Airpods Pro eller Sonys XM4, der kan levere en endnu mere effektiv afskærmning fra omgivelsernes støj. Et lille tryk på venstre øreprop gør det samtidig nemt at veksle mellem fuld eller ingen støjdæmpning samt en kontorvenlig mellemløsning, hvor særligt stemmer får lov til at passere

Uheldigvis er knapperne på begge sider lovlige lette at aktivere, så man uforvarende får slået støjreduktionen til eller bare standset/startet musikken i utide,

Det kombineret med, at den trådløse forbindelse kan være flakkende gør, at man oplever sporadiske udfald i enten musik eller støjreduktion.

Ikke helt færdigbagt

Det er svært ikke at blive frusteret, igennem bekendtskabet med JBL Live Pro+.

På sin vis har de alt det, man ønsker at finde i headset. Fint og fikst design, god lyd og kapabel støjreduktion.

Alligevel har JBL Live Pro+ gang på gang irritereret mig ved enten at skifte støjreduktionsindstilling i utide eller ganske enkelt ved at falde ud - både fysisk, ud af ørererne eller digitalt ved at miste den trådløse forbindelse.

JBL Live Pro + er derfor svær at anbefale, særligt når dagsprisen på 1290 kun er et par hundrede lavere end referencer som Apples Airpods Pro.


Loading ikon