Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 1,6 millioner danskere har downloadet Kørekort-appen / Danske bankkunder klar til at dele flere data / Samsung bekræfter amerikansk chipfabrik

1,6 millioner danskere har downloadet Kørekort-appen. Danske bankkunder klar til at dele flere data. Samsung bekræfter amerikansk chipfabrik. Spilbranchen fortsætter frem trods genåbning. Datatilsynet etablerer ny Whistleblower-ordningen.

Godmorgen til endnu et nyhedsoverblik fra Computerworld. Igen i dag er det Jakob Schjoldager bag tasterne.

Vi lægger ud med et jubilæum til det digitale kørekort.

1,6 millioner danskere har downloadet Kørekort-appen

Det digitale kørekort kunne onsdag fejre ét års fødselsdag.

I den forbindelse oplyser Digitaliseringsstyrelsen, at 1,6 millioner danskere har hentet kørekortet ned på deres telefon som en app.

”Kørekortet var det første offentlige bevis der blev digitaliseret, og blev udviklet i et tæt tværfagligt samarbejde ud fra en målsætning om forenkling af borgernes muligheder for at legitimere sig i hverdagen,” skriver Digitaliseringsstyrelsen om årsdagen.

Sidenhen er sundhedskortet, der tidligere var kendt som sygesikringsbeviset, også blevet digitaliseret.

Danske bankkunder klar til at dele flere data

Over halvdelen af de danske bankkunder er klar til at dele deres bankoplysninger med en tredjepart, hvis det kan skaffe dem bedre tilbud.

Det viser en undersøgelse fra konsulenthuset Forrester Consulting, skriver Børsen.

Opgørelsen er særligt godt nyt for fintech-virksomheder, der kan bevæge sig ind på finansmarkedet ved at få fat i flere data fra de etablerede bankers kunder.

“I Spiir er hele konceptet, at brugeren har sin egen assistent, som giver tips og sikrer brugeren et privatøkonomisk overblik. Det gør assistenten proaktivt med afsæt i den viden, som brugeren har givet tilladelse til, at vi kan indhente,” siger Rune Mai, administrerende direktør og stifter af Spiir til avisen.

Samsung bekræfter amerikansk chipfabrik

Efter et længere tilløb har Samsung nu besluttet sig for at bygge en chipfabrik i den amerikanske delstat Texas.

Det skriver The Wall Street Journal.

I marts meddelte det sydkoreanske selskab allerede, at man havde intentioner om at bygge en amerikansk fabrik, der skulle afhjælpe på den globale mangel på mikrochips.

Dengang skrev The Verge, at Samsung krævede en massiv skatterabat, hvis der skulle være tale om en amerikansk fabrik. Det er ukendt om det krav er lykkedes at få igennem, men fabrikken kommer i hvert fald til at åbne.

Spilbranchen fortsætter frem trods genåbning

Coronakrisen fik mange til at sætte sig foran skærmen og kaste sig over forskellige online-spil.

Men selvom det meste er genåbnet igen, så fortsætter spilbranchen med at tiltrække nye kunder. Det viser en rapport fra den danskstiftede Unity, der leverer motoren som mange mobilspil bygger på.

56 procent af alle amerikanere har spillet et multiplayer spil alene det seneste år, og det er en tendens der forsætter efter pandemien, lyder konklusionen fra Unity.

“Spillerne forventer i dag, at de kan connecte med venner og fællesskaber på tværs af platforme, og det bør derfor være en helt naturlig del af spiludviklingen,” siger Felix Thé, SVP, Product Management, Operate Solutions, Unity.

Derudover er såkaldte in-app køb, hvor brugerne betaler til spilet efter de har hentet appen, også i heftig vækst. I løbet af 2021 er omsætningen fra in-app køb steget med hele 86 procent.

“Undersøgelsen viser tydeligt, at det er vigtigt at sikre en pipeline af indhold baseret på spiller- insights og feedback for at fastholde engagement og sikre øget vækst. Det er et stort call-to-action for udviklerne, og det vil være et afgørende succesparameter for udviklingen af multiplayer-spil fremadrettet”, siger Felix Thé.

Datatilsynet etablerer ny Whistleblower-ordningen

Det danske Datatilsyn er nu klar med en ny wisthleblower-ordning, og den har fået sin helt egen hjemmeside på Whistleblower.dk.

Datatilsynet er blevet pålagt opgaven om at oprette en whitsleblower-ordning og derfor har regeringen afsat et millionbeløb til netop den opgave i sit seneste finanslovsforslag. Det er dog ikke blevet vedtaget endnu, men ikke desto mindre skal Datatilsynet leve op til opgaven.

Det kan du læse mere om her: Ekstra bevilling til Datatilsynet allerede afsat: Skal bruges på ny whistleblower-ordning