Artikel top billede

Antal af cyberangreb mod den danske fjernvarme-sektor eksploderet

Antallet af cyberangreb mod den danske fjernvarme-sektor er eksploderet, siden Rusland indledte sin invasion af Ukraine.

Antallet af cyberangreb mod den danske fjernvarme-sektor er blevet femdoblet, siden Rusland indledte sin invation af Ukraine for en måneds tid siden.

Udviklingschef i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke, siger til EnergiWatch, at angrebene i stigende grad bliver rettet mod den operationelle teknologi, som sikrer, at fjernvarme-produktionen hele tiden kører.

Han fortæller, at angrebene formentligt kommer fra Rusland, og at de ikke bliver fulgt af krav om betaling - men at de alene sigter efter at skabe skade og uro.

Kim Behnke peger på, at Dansk Fjernvarme er i tæt kontakt med EnergiCert, hvor der ugentligt holdes beredskabsmøder.

Her holdes der blandt andet øje med aktivitet fra russiske IP-adresser.

”Er der pludselig usædvanligt mange IP-adresser fra Sankt Petersborg, der interesserer sig for Hjørring Fjernvarme, så er det ikke fordi, de vil være kunder – så er det fordi, de har onde hensigter,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere