Artikel top billede

Antal af cyberangreb mod den danske fjernvarme-sektor eksploderet

Antallet af cyberangreb mod den danske fjernvarme-sektor er eksploderet, siden Rusland indledte sin invasion af Ukraine.

Antallet af cyberangreb mod den danske fjernvarme-sektor er blevet femdoblet, siden Rusland indledte sin invation af Ukraine for en måneds tid siden.

Udviklingschef i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke, siger til EnergiWatch, at angrebene i stigende grad bliver rettet mod den operationelle teknologi, som sikrer, at fjernvarme-produktionen hele tiden kører.

Han fortæller, at angrebene formentligt kommer fra Rusland, og at de ikke bliver fulgt af krav om betaling - men at de alene sigter efter at skabe skade og uro.

Kim Behnke peger på, at Dansk Fjernvarme er i tæt kontakt med EnergiCert, hvor der ugentligt holdes beredskabsmøder.

Her holdes der blandt andet øje med aktivitet fra russiske IP-adresser.

”Er der pludselig usædvanligt mange IP-adresser fra Sankt Petersborg, der interesserer sig for Hjørring Fjernvarme, så er det ikke fordi, de vil være kunder – så er det fordi, de har onde hensigter,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere