Artikel top billede

Intel trækker sig ud af Rusland: Indstiller sin virksomhed i landet

Chip-giganten Intel skærper sin egne sanktioner mod Rusland ovenpå landets angrebskrig mod Ukraine.

Intel er den næste store teknologi-gigant der nu indstiller aktiviterne i Rusland ovenpå landets angrebskrig mod Ukraine.

Efter at have suspenderet alle leverancer til Rusland og Hviderusland i sidste måned, trækker Intel nu stikket til alle forretningsaktiviteter i landet, oplyser det i en meddelelse.

”Intel fortsætter med at støtte omkring det globale fællesskabs fordømmelse af Ruslands krig mod Ukraine og appellerer til at der søges mod en hurtig fred. Vi indstiller alle forretningsmæssige aktiviteter I Rusland. Det kommer ovenpå vores tidligere beslutning om at lægge alle russiske og hviderussiske kundeordrer i bero,” lyder det i beskeden.

Intel understreger at det fortsat vil understøtte alle sine ansatte inklusive sine omkring 1.200 Intel-medarbejdere i Rusland, som falder indenfor det, selskabet kalder ’business continuity’ tiltag for at minimere skaden på sine globale forretninger, oplyser selskabet.

Andre teknologi-kæmper som AMD, Apple, Dell, HP og IBM har også indstillet helt eller delvist med at operere i Rusland siden konflikten debuterede i slutningen af februar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere