Artikel top billede

Intel trækker sig ud af Rusland: Indstiller sin virksomhed i landet

Chip-giganten Intel skærper sin egne sanktioner mod Rusland ovenpå landets angrebskrig mod Ukraine.

Intel er den næste store teknologi-gigant der nu indstiller aktiviterne i Rusland ovenpå landets angrebskrig mod Ukraine.

Efter at have suspenderet alle leverancer til Rusland og Hviderusland i sidste måned, trækker Intel nu stikket til alle forretningsaktiviteter i landet, oplyser det i en meddelelse.

”Intel fortsætter med at støtte omkring det globale fællesskabs fordømmelse af Ruslands krig mod Ukraine og appellerer til at der søges mod en hurtig fred. Vi indstiller alle forretningsmæssige aktiviteter I Rusland. Det kommer ovenpå vores tidligere beslutning om at lægge alle russiske og hviderussiske kundeordrer i bero,” lyder det i beskeden.

Intel understreger at det fortsat vil understøtte alle sine ansatte inklusive sine omkring 1.200 Intel-medarbejdere i Rusland, som falder indenfor det, selskabet kalder ’business continuity’ tiltag for at minimere skaden på sine globale forretninger, oplyser selskabet.

Andre teknologi-kæmper som AMD, Apple, Dell, HP og IBM har også indstillet helt eller delvist med at operere i Rusland siden konflikten debuterede i slutningen af februar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere