Artikel top billede

JBL's 56,8 centimeter høje Partybox har to basenheder og to mellemtone/diskant med lys omkring. Lyset kan let slås fra, og så lyder den lige så godt. (Foto: JBL PR)

Test: Den kan genere naboerne med en frygtelig larm - men JBL's Partybox 110 kan altså også levere god lyd

Den står for alt, jeg hader: Stor bærbar Bluetooth-højttaler, der kan genere naboer med en frygtelig larm. Men JBL har erfaring med såkaldt PA-lyd, og det høres bestemt i deres Partybox 110.

Når nu studenterne alligevel invaderer din have og vil have høj musik, kan den lige så godt være i god kvalitet. Det er i hvert fald min holdning, hvis jeg skal lytte med.

Og i et marked, som er pakket med modeller, der mildest talt lyder fælt, er det rart, at der er et par stykker, som også kan levere god lyd.

Og det kan JBL Partybox 110, foruden at kunne spille irriterende højt. Det sidste er jo nærmest typens DNA. I lige så høj grad som at JBL har god lyd ind med modermælken. Også, og måske især, når der skal spilles højt.

Og personligt vil bestemt foretrække denne frem for de meget udbredte Soundboks. JBLs bud er fysisk mindre, billigere og mere håndterbar.

Hank op i festivallyden

For hvor du helst skal være to til at have en Soundboks med, kan du sagtens have Partybox 110 i den ene hånd og en kasse Tuborg i den anden. Så der også god balance, selvom en kasse øl vejer noget mere end de godt 10 kilo JBL vejer.

Betjeningen er gjort enkel og de få knapper, du har, sidder i toppen – hvis du altså vender den på højkant. For den kan også lægges ned – der er gummifødder på alle konkakt-punkter, så du let smide den som du vil.

Alle hjørner og punkter er runde eller bløde. Lige på nær fronten, der har metalgitter, så højttaler enhederne er bedre beskyttet.

Bygget lige efter bogen

Bag gitteret gemmer sig to basenheder afstemt som basrefleks og to større mellemtone/diskant enheder.

Hele herligheden er kun IPX4 certificeret. Det vil sigt kun stænksikker. Lidt vand er OK, i poolen er no go. Batteritiden er op til 12 timer. Ikke imponerende, men nok når den skal med ud til stranden. Hjemme i haven kan der altid trækkes et kabel.

Bagpå finder du gummi dæksel til strømkabel men også indgang for USB (med opladning). Hertil også både mikrofon- og guitar indgang.

Så her er god mulighed til at give den som solo stjerne og endda med din nypudsede Fender Stratocaster, når den føromtalte kasse øl er ved at være tom. Det skal nok lyde godt…

Hvis ikke, er det ikke Partybox 110 du skal give skylden. Den leverer nemlig varen.

Hva så Roskilde!

JBL kalder det selv JBL Pro lyd, hvad det så end betyder. I mit hoved betyder det en varm homogen lyd – også når det går hårdt for sig. Og det kan JBL levere.

For selvom det ikke er mikrodetaljer og sarte overtoner fra et klaver, du lytter, til via en sådan højttaler. Så leverer den faktisk meget høj lydkvalitet for klassen.

Du får en meget fyldig mellemtone, en dyb men ikke vold overdimensioneret bas, der blot bliver irriterende. Den kan sagtens dunke fra sig, så naboerne bliver vanvittige. Ingen tvivl om det.

Pointen er at alt fra vokaler, komplekse musikstykker med mange instrumenter leveres med en naturlighed, der er sjælden for klassen. Forstå mig ret – selvom den faktisk lyder OK når der spilles cello eller violinkoncert. Så er det ikke dens forcer.

Spil både rock, techno og endda akustisk. Det hele lyder meget langt fra tilsvarende højttalere i dette format.

Det voksne valg

Øverst ved siden af volumenknappen er en knap, der styrer lyset forrest på højttaleren. Det kan køre rundt i mønstre, reagere på hvor højt du spiller og så videre. Og med ét tryk, kan du slå det fra.

Den funktion, sammenholdt med den generelt høje byggekvalitet, høje lydkvalitet og fine tilslutningsmuligheder betyder, at det er den, der bliver det voksne valg.

Læg med i ligningen en pris på 2.999 kroner, og jeg mener du får rigtig meget højttaler for pengene. Derfor kvitterer jeg også med en karakter i den høje ende.


Loading ikon