Artikel top billede

Pro-russiske hackere forsøgte at forpurre ukrainsk Eurovision-triumf

To pro-russiske hackergrupper forsøgte at angribe Eurovisions it-infrastruktur, da det internationale melodigrandprix løb af stablen i Torino sidste uge, men de italienske myndigheder havde held til at imødegå angrebene.

De italienske myndigheder lykkedes med at forhindre pro-russiske cyberangreb på det internationale melodigrandprix, Eurovision, der i den forgange uge blev afviklet i den italienske storby Torino.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Efter Ruslands invasion af Ukraine blev Rusland udelukket fra Eurovision, og lørdag aften blev sangkonkurrencen vundet af de ukrainske deltagere Kalush Orchestra.

Ifølge Reuters var der dog både under finalen og seminalen tidligere på ugen forsøg på at angribe Eurovisions it-infrastruktur

Pro-russiske grupper stod bag

Angrebene, der ifølge de italienske myndigheder kom fra hackergrupperne Killnet og Legion, blev dog afværget.

Myndighederne var angiveligt velforberedte på truslen, fordi hackergrupperne ifølge Reuters allerede havde varslet og diskuteret angrebene på åbne kanaler i besked-appen Telegram.

Killnet og Legion er kendt som en af flere hacker-grupper, der aktivt støtter Rusland i forbindelse med krigen i Ukraine.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere