Artikel top billede

(Foto: Pawel Czerwinski)

Ericsson, Nokia og flere vestlige tech-virksomheder trækker sig nu ud af Rusland

Farvel Rusland. Flere vestlige tech-virksomheder er nu så langt i de tilbagetrækningsplaner, som gik i gang i februar, at flere melder endeligt exit inden udgangen af året.

Senest var det computerproducenten Dell, der meddelte at de sidste forretningen var afviklet og den sidste butik i den krigsførende nation Rusland var lukket.

Siden har flere vestlige teknologivirksomheder fulgt trop med lignende budskaber.

Eksempelvis har svenske Ericsson og finske Nokia annonceret planer om en fuldstændig exit fra Rusland. Disse plan blev offentliggjort mandag i denne uge.

Det skriver Reuters.

Ericsson meldte ud, at man gradvist vil trække sig ud af Rusland i løbet af de kommende måneder, mens Nokia meddeler, at det også planlægger at forlade sin russiske forretning inden årets udgang.

Den sweiziske virksomhed Logitech International har ligeledes annonceret sin afgang fra landet. Logitech er ved at afvikle sine resterende aktiviteter i Rusland, efter at have suspenderet hoveddelen af den russiek forretning i marts.

Hvorfor disse tilbagetrækningsplaner først bliver endelig nu, forklarer en analytiker og stifter af analyseselskabet PP Foresight Paolo Pescatore til Reuters:

"Vi ser nu frugterne af exitplaner, der har været måneder undervejs," forklarer Pescatore, der tilføjer at en sådan tilbagetrækning kræver grundige planer.

"De følger alle trop nu."

Ericsson satte sine ansatte på betalt orlov tidligere i år. Selskabet har omkring 400 ansatte i Rusland og meddeler, at det ville yde økonomisk støtte til de berørte.

Nokia, som havde omkring 2.000 ansatte i Rusland, siger, at dets resterende aktivitet i landet er relateret til den begrænsede vedligeholdelse af kritiske netværk for at overholde kontraktlige og humanitære forpligtelser.

Efterhånden som Ericsson og Nokia forlader Rusland, vil landets mobiloperatører MTS og Tele2 blive mere afhængige af kinesiske virksomheder som Huawei og ZTE konkluderer Reuters.

MTS og Tele2 afviste at kommentere sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere