Artikel top billede

(Foto: Pawel Czerwinski)

Ericsson, Nokia og flere vestlige tech-virksomheder trækker sig nu ud af Rusland

Farvel Rusland. Flere vestlige tech-virksomheder er nu så langt i de tilbagetrækningsplaner, som gik i gang i februar, at flere melder endeligt exit inden udgangen af året.

Senest var det computerproducenten Dell, der meddelte at de sidste forretningen var afviklet og den sidste butik i den krigsførende nation Rusland var lukket.

Siden har flere vestlige teknologivirksomheder fulgt trop med lignende budskaber.

Eksempelvis har svenske Ericsson og finske Nokia annonceret planer om en fuldstændig exit fra Rusland. Disse plan blev offentliggjort mandag i denne uge.

Det skriver Reuters.

Ericsson meldte ud, at man gradvist vil trække sig ud af Rusland i løbet af de kommende måneder, mens Nokia meddeler, at det også planlægger at forlade sin russiske forretning inden årets udgang.

Den sweiziske virksomhed Logitech International har ligeledes annonceret sin afgang fra landet. Logitech er ved at afvikle sine resterende aktiviteter i Rusland, efter at have suspenderet hoveddelen af den russiek forretning i marts.

Hvorfor disse tilbagetrækningsplaner først bliver endelig nu, forklarer en analytiker og stifter af analyseselskabet PP Foresight Paolo Pescatore til Reuters:

"Vi ser nu frugterne af exitplaner, der har været måneder undervejs," forklarer Pescatore, der tilføjer at en sådan tilbagetrækning kræver grundige planer.

"De følger alle trop nu."

Ericsson satte sine ansatte på betalt orlov tidligere i år. Selskabet har omkring 400 ansatte i Rusland og meddeler, at det ville yde økonomisk støtte til de berørte.

Nokia, som havde omkring 2.000 ansatte i Rusland, siger, at dets resterende aktivitet i landet er relateret til den begrænsede vedligeholdelse af kritiske netværk for at overholde kontraktlige og humanitære forpligtelser.

Efterhånden som Ericsson og Nokia forlader Rusland, vil landets mobiloperatører MTS og Tele2 blive mere afhængige af kinesiske virksomheder som Huawei og ZTE konkluderer Reuters.

MTS og Tele2 afviste at kommentere sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere