Artikel top billede

(Foto: Pawel Czerwinski)

Ericsson, Nokia og flere vestlige tech-virksomheder trækker sig nu ud af Rusland

Farvel Rusland. Flere vestlige tech-virksomheder er nu så langt i de tilbagetrækningsplaner, som gik i gang i februar, at flere melder endeligt exit inden udgangen af året.

Senest var det computerproducenten Dell, der meddelte at de sidste forretningen var afviklet og den sidste butik i den krigsførende nation Rusland var lukket.

Siden har flere vestlige teknologivirksomheder fulgt trop med lignende budskaber.

Eksempelvis har svenske Ericsson og finske Nokia annonceret planer om en fuldstændig exit fra Rusland. Disse plan blev offentliggjort mandag i denne uge.

Det skriver Reuters.

Ericsson meldte ud, at man gradvist vil trække sig ud af Rusland i løbet af de kommende måneder, mens Nokia meddeler, at det også planlægger at forlade sin russiske forretning inden årets udgang.

Den sweiziske virksomhed Logitech International har ligeledes annonceret sin afgang fra landet. Logitech er ved at afvikle sine resterende aktiviteter i Rusland, efter at have suspenderet hoveddelen af den russiek forretning i marts.

Hvorfor disse tilbagetrækningsplaner først bliver endelig nu, forklarer en analytiker og stifter af analyseselskabet PP Foresight Paolo Pescatore til Reuters:

"Vi ser nu frugterne af exitplaner, der har været måneder undervejs," forklarer Pescatore, der tilføjer at en sådan tilbagetrækning kræver grundige planer.

"De følger alle trop nu."

Ericsson satte sine ansatte på betalt orlov tidligere i år. Selskabet har omkring 400 ansatte i Rusland og meddeler, at det ville yde økonomisk støtte til de berørte.

Nokia, som havde omkring 2.000 ansatte i Rusland, siger, at dets resterende aktivitet i landet er relateret til den begrænsede vedligeholdelse af kritiske netværk for at overholde kontraktlige og humanitære forpligtelser.

Efterhånden som Ericsson og Nokia forlader Rusland, vil landets mobiloperatører MTS og Tele2 blive mere afhængige af kinesiske virksomheder som Huawei og ZTE konkluderer Reuters.

MTS og Tele2 afviste at kommentere sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital