Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Universal Robots runder 1.000 ansatte / Endnu en Twitter-direktør siger op

Universal Robots runder 1.000 ansatte. Endnu en Twitter-direktør siger op. Landsholdet får nyt software til at scanne for hadbeskeder. Elon Musk sætter en stopper for hjemmearbejde hos Twitter. Softwarehuset Bonnerups opruster bestyrelsen.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste udgave af Computerworlds morgen-briefing.

Her kommer det sidste, tidlige nyhedsoverblik fra Rasmus Ferdinand Ginman i denne omgang.

I dagens udgave skal vi en tur fordi Twitter, herrelandsholdet i fodbold og en tur til Fyn.

Rigtig god læselyst.

Universal Robots runder 1.000 ansatte

Universal Robots fra Fyn har netop rundet 1.000 ansatte.

Selskabet er den første robotvirksomhed i landet til at runde den milepæl, skriver selskabet i en meddelelse.

Universal Robots blev stiftet tilbage i 2005 af tre mænd fra Syddansk Universitet. De ville bevise, at man kunne fremstille robotter, der ikke var så tunge, dyre og komplicerede at bruge, som datidens alternativer, lyder det.

Selskabet lancerede den første Cobot - en kollaborativ robot - der er blevet markedsledende siden og har i dag kontorer i over 20 lande.

Nu er Universal Robots også blevet en af de få danske virksomheder, der er grundlagt efter år 2000, som kan runde 1.000 ansatte, understreger selskabet.

"Der er meget få virksomheder fra det her årtusinde, som har præsteret at vokse fra tre til 1000 medarbejdere på 17 år, og vi er stolte af vores udvikling fra lokal startup til global markedsleder. Først og fremmest viser det jo, at vi har et fantastisk produkt, og at rigtig mange virksomheder kan se fordelene ved at bruge vores robotter til at udvikle deres forretning," siger Kim Povlsen, CEO i Universal Robots, i meddelelsen.

Endnu en Twitter-direktør siger op

Der har været stor udskiftninger i ledelelseslaget hos Twitter siden, at Elon Musk købte sleskabet for snart to uger siden.

Nu ryger der endnu en direktør, da chefen for cybersikkerhed har sagt op, skriver Bloomberg.

Efter Elon Musk overtagelse fyrede han blandt andet CEO'en og den juridiske chef. I onsdags denne uge forlod også direktør for privatliv og direktør for compliance det sociale medie.

Lea Kissner, direktør for cybersikkerhed hos Twitter, skriver torsdag i et tweet:

”Jeg har taget den svære beslutning at forlade Twitter. Jeg har haft muligheden for at arbejde med fantastiske mennesker, og jeg er så stolt af privatlivs-, sikkerheds- og it-afdelingerne og det arbejde, vi har udrettet," lyder det.

Landsholdet får nyt software til at scanne for hadbeskeder

Når der er VM i Qatar, så får spillerne et nyt værktøj til at skærme dem for hadbeskeder.

Det er Spillerforeningen, der har lanceret kampagnen, hvor spillerne får en ny software til rådighed, skriver Ritzau.

"Fifa har med hjælp fra Fifpro, som er vores internationale organisation, lavet et stykke software, der kan være med til at skærme spillerne fra hadbeskeder og digital chikane. Det er også et stykke software, der gemmer beskederne, så spillerne faktisk kan tilgå materialet, hvis de ønsker at anmelde det” siger Michael Sahl Hansen, der er direktør i Spillerforeningen.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har udarbejdet værktøjet i samarbejde med Den Internationale Spillerforening (Fifpro).

Efter slutrunden ved softwaren evalueres, og derefter skal det vurderes, om det er noget man benytte i Danmark efterfølgende.

Elon Musk sætter en stopper for hjemmearbejde hos Twitter

I sin første mail til de ansatte i Twitter var Elon Musk klar i spyttet.

Det er slut med hjemmearbejde.

Det skriver ABC.

Elon Musk har for nyligt købt Twitter, og siden har milliardæren indført en række store ændringer

I mailen til de ansatte gør den nye chef det klart, at de ansatte skal forvente at arbejde 40 timer om ugen på kontoret. Hvis der skulle være særtilfælde, så skal det personligt godkendes af Elon Musk, lyder det.

Det meste af direktionen er allerede udskiftet, og desuden er omkring halvdelen af selskabet ansatte blev opsagt.

Softwarehuset Bonnerups opruster bestyrelsen

Thisted-virksomheden Bornerups opruster på bestyrelsesfronten.

Det sker med to såkaldte "powerwomen", som virksomheden beskriver det i en pressemeddelelse.

Mai Manaa og Louise Kassentoft Windfeld, er indlemmet i bestyrelsen, hvor sidstenævnte er blevet udråbt som formand.

Selskabet forbereder sig på vækst, og her er det helt bevidst, at netop de to kvindelige bestyrelsemedlemmer er kommet med ombord, lyder det.

"Dermed bryder vi med stereotypen om, at det ikke hører til, i en seriøs software-virksomhed, at turde være sårbar og invitere eksterne kræfter indenfor. Vi ser det her skridt som en yderligere professionalisering af den måde, vi som unge ejerledere, ønsker at sikre os det bedste udgangspunkt for vores fremtidige udvikling, siger Casper Søe-Larsen.

Bestyrelsen består desuden af Casper Søe-Larsen og broren Carsten Søe-Larsen, der iøvrigt overtog selskabet ved årsskiftet.