Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Obama indleder piratjagt

Pirateriet er skyld i tabte amerikanske jobs og bidrager til den dårlige økonomi. Derfor sætter præsident Obama nu hårdere ind overfor ophavsretskrænkerne.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Under sit præsidentkandidatur udviste Obama en liberal tilgang til teknologien. Derfor kunne man måske have forventet et åbent sind over for alternative måder at distribuere kulturelt og intellektuelt indhold.

En nylig tale afholdt ved en bank-konference gør det dog klart, at det ikke er tilfældet. I stedet vil han bakke op bag film- og musikindustrien og slå hårdt ned på uautoriseret distribution af intellektuelle produkter - i såvel fysisk som digital form.

Obama mener nemlig, at det er særdeles vigtigt at forsvare den intellektuelle ejendomsret. ”Vores største aktie er det amerikanske folks opfindsomhed, innovation og kreativitet. Den er essentiel for vores velstand og vil blive det endnu mere i dette århundrede. Den vil dog kun være en konkurrencemæssig fordel, hvis selskaberne har sikkerhed for at andre ikke blot kan stjæle deres ideer og kopiere dem med færre anstrengelser og billigere arbejdskraft”, udtalte Obama.

Præsidenten mener således, at pirateriet er med til at svække film- og musikindustrien og i det store hele også den amerikanske økonomi på grund af de mistede arbejdspladser i den kreative sektor.

Opgørelser viser at de kulturelle og intellektuelle produkter udgør 20 procent af USA’s BNP og næsten 40 procent af landets økonomiske vækst. Mange pladeselskaber og filmstudier har dog i den seneste tid været hårdt ramt. Sony Pictures har eksempelvis netop annonceret den anden fyringsrunde indenfor et år.

Obamas skærpede indsats imod pirateriet er således led i arbejdet for at få den skrantende amerikanske økonomi på højkant igen. Midlet skal være bedre beskyttelse af de intellektuelle ejendomme samt styrket samarbejde på tværs af organisationer og stater. Et konkret eksempel på et sådant samarbejde er ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), som er en foreslået international sammenslutning, der skal arbejde for at dæmme op for pirateriet på tværs af nationale grænser.

Ligesom i andre lande er det også på tale at pålægge internetudbyderne større ansvar, ved at forpligte dem til at reagere på ulovlig fildeling i form af advarsler og suspendering af internetforbindelser. Om dette har den ønskede virkning, er der dog blevet sået tvivl om efter en nylig fransk undersøgelse, der viser at landets indførelse af denne type lovgivning har haft den modsatte effekt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere