Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Truslen kommer fra dine bedste venner

Mobiltelefonen og Facebook er de mest betændte kilder til vira og andre digitale dårligdomme. Symantec er klar med en ny rapport, der tegner et alarmerende trusselsbillede, hvor vores nærmeste udgør den største risiko.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vores liv digitaliseres i højere og højere grad, og i dag er langt de fleste til stede på sociale netværk som Facebook og Twitter – ofte via smartphones. De cyberkriminelle har for længst fået øjnene op for de store mængder af værdifuld data, som gemmer sig på vores private sociale konti og smartphones, og ikke mindst den ubekymrethed, som brugerne udviser på disse platforme.

Symantec udgiver i dag sin årlige trusselsrapport, hvor man kan læse om det trusselsbillede, der kendetegnede 2010, og som i endnu højere grad vil præge 2011.

Her fremgår det blandt andet, at en af de foretrukne angrebsteknikker blandt de cyberkriminelle er at logge sig ind på en Facebook-konto og poste en forkortet url, som derefter linker til en ondsindet webside i ofrets statusopdatering.

Dernæst distribuerer Facebook automatisk linket til ofrets venner og kan dermed potentielt nå ud til tusindvis af konti inden for ganske få minutter.

Rapporten beskriver også, hvordan den moderne brug af mobilen gør os mere sårbare over for digitale trusler. Når vi går på sociale netværk som Twitter og Facebook, sker det ofte via vores smartphones. Samtidig downloader vi flere og flere applikationer.

Dermed øger vi risikoen for at installere ondsindet software, som kan misbruges i forbindelse med sensitive transaktioner, som vi foretager på smartphones, som eksempelvis online-shopping og bankforretninger.

Den hyppigst anvendte ondsindede kode målrettet mobile enheder er Trojan Horse-programmer, som ofte ser helt legitime ud, men som kan tømme vores bankkonti på få sekunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere