R: Regeringen nøler med åbne standarder

<B STYLE="color:#C8000A;font-size:12px"> Valg:</b> Det Radikale Venstre vil have åbne standarder og frit valg, når det gælder it i det offentlige, så borgerne er så lidt hæmmede som muligt. Den kommende regering skal tænke stort på it-området, og politikerne skal vedkende sig ansvaret for Danmarks it-strategier.

Den radikale it-ordfører Morten Helveg Petersen er en skuffet mand. Han savner visioner og mindre berøringsangst over for åbne standarder og it-strategi.

Fredag den 14. januar behandlede Folketinget et radikalt forslag om åbne standarder i det offentlige, men forslaget er indtil videre strandet, fordi regeringen ikke 'kunne overskue de økonomiske konsekvenser', forklarer Morten Helveg Petersen.

Forslaget går ud på, at borgerne ikke skal tvinges til at bruge en bestemt softwareløsning i kontakten med det offentlige, uanset om det drejer sig om skoler, kommunen eller politiet.

- Det er mildest talt paradoksalt, når man tænker på, at regeringen er i gang med at gennemføre en kommunalreform, den heller ikke kender de økonomiske konsekvenser af, siger en oplagt, men lettere frustreret Morten Helveg Petersen.

- Vi vil være mere håndfaste, siger han på spørgsmålet om, hvad de radikale har tænkt sig at gøre anderledes end regeringen.

Tag en beslutning, Sander
Morten Helveg Petersen efterlyser i det hele taget nogle mere konkrete visioner i dansk politik.

- Åbne standarder er et af de få steder, hvor partierne er uenige. Alle kan blive enige om, at der skal være mere forskning. Men det primære er, at man får taget de strategiske beslutninger og får gennemført noget, siger Morten Helveg Petersen.

Ifølge ham er det en af politikernes fornemste opgaver at tage nogle beslutninger, der kan føre samfundet videre og drive erhvervslivet frem.

- Men det kræver jo, at man træffer en beslutning, siger Morten Helveg Petersen.

Og netop derfor føler han, at regeringen ikke lever op til sin målsætning om at gøre Danmark til en ledende it-nation, når den for eksempel ikke tager diskussionen om, hvor it-politikken skal hen.

- Det hænger jo ikke sammen, at Helge Sander siger, at vi skal være førende, og man så bakker ud. Den her diskussion griber ind i alt, hvad der har med it-politik at gøre, siger han.

Morten Helveg Petersen regner med at fortsætte med forslaget, når valget er vel overstået.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere