Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Avanceret kompaktkamera forklædt i retrodesign

Pentax MX-1 har bagbelyst CMOS-sensor med 12 MP, drejelig 3” LCD-skærm og retrolækkert design.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

For den der savner den håndgribelige glæde ved at godt gammeldags kamera, har Pentax MX-1 det rette look og den rigtige fornemmelse i hænderne. Det retrolækre ydre er udført i metal med en gummieret overflade, der giver en lækker følelse og finish.

Bag det tilbageskuende ydre gemmer sig imidlertid teknik af nyeste dato. Kameraet er udstyret med en 4x optisk zoom (svarende til 28-112mm i 35mm format) med lysstyrke F/1.8 til f/2.5. Takket være den store sensor, kombineret med det lysstærke objektiv, kan kameraet give en smuk bokeh (sløring) af baggrunde, der minder om billeder taget med SLR. Derudover har kameraet en super makro funktion, der kan skabe dramatiske nærbilleder af objekter så tæt på som 1 cm fra den forreste linse. Kameraet har også et såkaldt intelligent zoom, der øger zoomområdet på 7.8x, op til 218mm (svarende til 35mm format) uden forringelse af billedkvaliteten.

MX-1 har en nyudviklet bagbelyst CMOS-sensor med 12 megapixel, som tillader ISO-indstilling op til 12800 med lav støj. Video optages i fuld hd (1920 x 1080 pixels, i 16:9, 30 billeder per sekund) i H.264-format, og kameraet har en decideret optager-knap og mulighed for at optage både slow-motion & time-lapse.

Der er både digital- og mekanisk billedstabilisering, og kameraet har låse og indstillingsmuligheder som et systemkamera. Der kan desuden tages billeder i RAW-format (DNG som i princippet er kompatibelt med alle billedbehandlingsprogrammer).

Den 3” store LCD-skærm har opløsning på hele 920,000 pixels, og den er drejelig for maksimal bekvemmelighed. Der er desuden automatisk pop-up flash og fjernbetjente sensorer både på for- og bagside.

Pentax MX-1 leveres i løbet af februar og kommer til at koste 3.999 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere