Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vil du have et it-job? – Så skal du fremover satse på disse tre områder

<strong>Under Corona-pandemien er det specielt tre typer it-job, der har haft fremgang, og som vil komme i høj kurs fremover. Det vurderer et internationalt rekrutteringsfirma med speciale inden for it-sektoren</strong>.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det har i flere år været svært for virksomhederne at finde kvalificerede it-medarbejdere, og denne tendens er bare blevet forstærket under corona-pandemien. Det bekræfter Vibe Puggaard fra den internationale rekrutteringsvirksomhed Hays Specialist Recruitment.

Vibe Puggaard vurderer, at udbuddet af it-job vil fortsætte med at stige i den kommende tid, og det er specielt tre områder, hvor hun oplever en markant vækst: it-sikkerhed, cloud-teknologi og business intelligence.

”Stort set alle virksomheder i samtlige sektorer arbejder med digitale transformationer, og hertil behøves især kompetencer inden for de ovennævnte kategorier,” forklarer Vibe Puggaard.

Cloud trækker nu

Pandemien har ført til et boom i antallet af hjemmearbejdspladser, og det betyder, at især cloud-teknologi er i stor vækst, og det skaber, ifølge Vibe Puggaard, en stor efterspørgsel på it-medarbejdere med speciale inden for netop den teknologi.

”Corona-pandemien har for alvor skudt den digitale transformation i gang på næsten alle områder og med større hast, end vi har set de seneste 10 år. Lige nu betyder det, at cirka 30 procent af de rekrutteringsopgaver, vi arbejder med, drejer sig om cloud-teknologi. Alt skal i skyen nu, og med udsigterne til at hjemmearbejdspladsen er kommet for at blive, så stopper den udvikling ikke foreløbig – tværtimod,” mener Vibe Puggaard og fortsætter:

”Jobmarkedet afspejler hele tiden samfundets udvikling og tilstand, og i en digitaliseret verden er det tydeligt, at it-specialisterne står som et af de første led, når der skal udvikles nyt.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere