Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Selv de sløveste maskiner kan afvikle spillene i ny gamingtjeneste

Den ret nye spiltjeneste fra Nvidia, GeForce Now, har rundet 1000 titler. Spillene ligger i skyen og kan afvikles på maskiner, der ikke kan prale af flotte specifikationer.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Siden lancering for 18 måneder siden har Nvidias gaming-tjeneste i skyen samlet 1000 titler. GeForce Now (GFN) adskiller sig fra andre spil-tjenester som for eksempel Steam, da brugerne ikke køber spillene i GFN, men kun adgangen til dem. Man kan få gratis adgang, men med begrænsninger.

Nvidia samarbejder med toppen af poppen inden for gaming, herunder spilfirmaer såsom Riot Games, Bungie, Paradox Interactive, Epic Games og Square Enix, i at udvikle tjenesten.

Det sikrer et ganske omfattende bagkatalog og afvekslende, mere smidige systemkrav. Nogle spil kan afvikles på en pc med Windows 7 og et grafikkort i GeForce 600-serien. Kort sagt tudsegamle specifikationer, når vi taler om gaming.

Adgang for alle

GFN fungerer på en lang række enheder, herunder pc, Mac, Android (Chromebook og smartphones) samt enheder i Nvidias Shield-portefølje, for eksempel medie-afspilleren, Nvidia Shield TV. GFN bliver senere i år tilgængelig som en app til LG-tv med styresystemet WebOS.

Selve tjenesten ligger på servere i USA og Europa. Her kan brugere også installere spil, de har købt i en digital spilbutik, for eksempel Uplay og Steam. Installationen af spillene foregår på en virtuel computer, så titlerne kan tilgås overalt.

Spillene hos GFN styres med fingrene, med controllere eller med mus og tastatur. Har du en Xbox-controller, kan du bruge den med en pc.

Del af en trend

Forløberen for Nvidia GeForce Now blev lanceret i 2013 under navnet Nvidia Grid. Siden har tjenesten udviklet sig til en multiplatforms-streamingtjeneste.

I dag kan spillere vælge mellem gratis adgang med en spilletidsbegrænsning på en time, eller et månedsabonnement på 79 kroner og spille så meget, de lyster.

GFN er blevet en del af en trend inden for multiplatforms-streaming. Samme model findes med musik, hvor især Spotify er populær, og inden for film og serier, med tjenester som Netflix.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere